Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESTE LI ISPROBALI

Dosta vam je papirologije i čekanja u redovima? Digitalna komora olakšat će vam poslovanje

Proslava
Foto: Shutterstock
1/8
30.10.2019.
u 09:14

Na platformi Digitalna komora Hrvatske gospodarske komore aktivirana je nova usluga e-pokreni poslovanje koja nudi brojne funkcionalnosti

Hrvatska gospodarska komora krenula je u opsežnu digitalizaciju svojeg poslovanja pa je na platformi Digitalna komora aktivirala novu e-uslugu e-pokreni poslovanje. Riječ je o e-usluzi namijenjenoj mikro, malim i srednjim poduzetnicima i primarno je informativnog karaktera, a podijeljena je tematske cjeline koje prate razvoj poslovnog subjekta.

Od osnivanja, preko razvoja i financiranja tvrtki, do programa i projekata, usluga sadrži sve relevantne informacije vezane uz pokretanje poslovanja. U samo nekoliko klikova, sada su svima dostupne brojne funkcionalnosti kao što su tražilica poslovnih subjekata, mogućnost provjere dostupnosti željenog naziva tvrtke koja će se tek osnovati, pretraživanje izvora financiranja, financijske kalkulatore i drugo.

Prema tome, e-Pokreni poslovanjem Hrvatska gospodarska komora pruža podršku ne samo svojim tvrtkama članicama nego i onima koji bi to tek mogli postati. Tako primjerice na e-Pokreni poslovanje postoje brojni korisni vodiči za sve koji razmišljaju o osnivanju poduzeća. Osim savjeta kako odabrati ime tvrtke, vodiča za otvaranje d.o.o. ili j.d.o.o. te vodič kroz mjere i potpore za samozapošljavanje koje su vam na raspolaganju, ali i zakoni i propisi koji reguliraju različite tipove poduzeća ili obrta.

Foto: Hrvatska gospodarska komora

Interaktivna mapa ekosustava

Važno je istaknuti da sama Digitalna platforma sada sadrži ukupno osam e-usluga, a povezivanjem usluga e-pokreni poslovanje i e-financiranje omogućen je pristup četiri financijska kalkulatora, i to kalkulatoru plaća, kalkulatoru amortizacije, kalkulatoru veličine poduzeća i kalkulatoru kredita.

Kalkulatorom za izračun plaća možete izračunati plaće u bruto i neto iznosu, doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te ostale doprinose na plaću. Kalkulator amortizacije vam omogućava jednostavan izračun iznosa amortizacije. Kalkulator veličine poduzeća daje uvid u kategorizaciju veličine poduzeća, dok se kalkulatorom kredita omogućava izračun mjesečnog anuiteta/rate za otplatu željenog iznosa kredita.

Foto: Hrvatska gospodarska komora

Osim e-Pokreni poslovanje, na Digitalnoj platformi digitalizirane su sljedeće usluge: e-Članice, e-Zakonodavstvo, e-Javne ovlasti, e-Učenje, e-Sajmovi i promocija, e-Financiranje i e-Gospodarske informacije. Kako je u razgovoru s Večernjim listom istaknuo potpredsjednik HGK Ivan Barbarić, poduzetnicima će nabrojane e-usluge integrirane u platformu digitalne komore pomoći tako što više neće morati čekati papirologiju, zvati telefonski i slati mailove. Imat će jednostavan pristup svim uslugama koje im Hrvatska gospodarska komora nudi i tako će lakše odabrati ono što im treba.

Broj korisnika raste iz tjedna u tjedan

Specifičnost usluge je svakako mapa ekosustava koja označava interaktivna mapu na kojoj su prikazani startupi, poduzetnička infrastruktura i ideje, a korisnici portala imaju pravo objaviti i vlastite koje će biti prikazane na mapi.

Sadržaj je nastao u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije