Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVATIZACIJA

Drugi krug prodaje šest brodogradilišta počinje 6. siječnja

brodogradilište
Goran Kovačić/VLM
03.12.2009.
u 14:28

Odluku je Vlada donijela nakon što su odbijene ponude iz prvog kruga natječaja za privatizaciju brodogradilišta tvrtki More Trogir iz Splita i Adria-mar brodogradnja iz Zagreba.

Drugi krug prodaje šest hrvatskih brodogradilišta bit će objavljen 6. siječnja 2010. godine, na neradni dan u Hrvatskoj, ali i većem dijelu Europe, u zemljama iz kojih očekujemo ponude za kupnju škverova.

Na prodaju će još jednom pulski Uljanik, riječki 3. maj, Brodograđevna industrija Split, Brodotrogir, Brodogradilište Kraljevica te Brodogradilište specijalnih objekata Split "Brodosplit".

Zanimljivo, na sjednici Vlade prodaja brodogradilišta bila je 13. točka dnevnog reda, a premijerka Jadranka Kosor dometnula je kako bi broj 13 u ovom slučaju mogao biti sretan broj.

Potrebnu ponudbenu dokumentaciju, obrasce i druge akte pripremit će Hrvatski fond za privatizaciju.

Ministar prometa Božidar Kalmeta predstavio je Program gradnje i održavanja javnih cesta u razdoblju od 2009. do 2012. prema kojemu će se na građenje, održavanje i upravljanje autocestama utrošiti 10,012 milijardi kuna. Za autocestu Rijeka-Zagreb u istom je razdoblju planirana je potrošnja 2,58 milijardi kuna.

Vlada je sjednici donijela i Zakon o vodama te Zakon o financiranju vodnog gospodarstva.

U Sabor je upućen i paket zakona iz pravosuđa zbog usklađivanja s pravnom stečevinom Europske unije.

Komentara 13

OB
-obrisani-
17:11 03.12.2009.

Ma dajte ljudi ko će kupit brodogradnju pa od toga nema ništa! pa u prvom krugu javili su se lešinari koji bi samo zemlju,

OB
-obrisani-
17:14 03.12.2009.

..nudim 1kn. .za sve..i to je previse...!!!

WE
webber17
16:50 03.12.2009.

Nadam se da dolaze bolji dani za hrvatska brodogradilišta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije