Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTIJ PROIZVOĐAČA

'Plavac mali 2019 Vina Miličić ispravan je i kvalitetan, a niža prodajna cijena je posljedica pandemije'

Potomje: Osunčane padine predjela Dingač
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
02.04.2024.
u 13:23

Vina Miličić njeguju višedesetljetnu tradiciju vinogradarstva i kvalitetne proizvodnje na Pelješcu, naglašavaju iz kompanije

Na tekst pod naslovom 'Od sedam analiziranih vina s polica, patvoreno čak šest' objavljenom u tiskanom izdanju Poslovnog dnevnika 26. veljače 2024. iz tvrtke Vina Miličić stigla je reakcija koju prenosimo u cijelosti:

Plavac mali 2019 Vina Miličić ispravan je i kvalitetan. Prema mišljenju o kakvoći proizvoda koje je, na zahtjev Državnoga inspektorata podnesenog u siječnju, 6. ožujka 2024. dala Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, a po obavljenom ispitivanju predmetnog uzorka prema službenim rezultatima rumunjskog laboratorija "Nacional Research And Development Institute For Cryogenic And Isotopic Technologies" (referentnog u EU-u), zaključeno je kako je provedenim analizama stabilnih izotopa u predmetnom uzorku utvrđena sukladnost s vrijednostima koje se prirodno nalaze u vinu.

Naglašavamo kako ispitani uzorci pripadaju istoj seriji punjenja.

Plavac mali 2019 se proizvodi i puni u skladu sa zakonima i propisima RH i uredbama Europske unije, a niža prodajna cijena je bila posljedica značajnog pada prodaje i stvaranja velikih zaliha uslijed pandemije korona virusa. Vina Miličić njeguju višedesetljetnu tradiciju vinogradarstva i kvalitetne proizvodnje na Pelješcu.

Inače, vinarija Miličić nalazi se na adresi Gruda 13 u Potomju, a zastupa ih opunomoćeni odvjetnik Vicko Debelić iz Orebića.

VIDEO Lozu kite slaninom i zalijevaju vinom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije