Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

Barišić najavio izgradnju novog autobusnog kolodvora

DRažen Barišić i Andrija Mikulić
Foto: Davor VišnjićPIXSELL
10.12.2015.
u 09:59

Moguće je da koncesioniramo prijevoz u krugu Velike Gorice, a da se ZET zadrži samo u dijelu središta grada i na povezivanju Zagreba i Velike Gorice

Ponudit ćemo na proljeće javno-privatno partnerstvo za izgradnju novog autobusnog kolodvora u Velikoj Gorici jer ovaj nije primjeren za ovako veliki grad, a, uostalom, napravljen je samo privremeno. Vidjet ćete, novi kolodvor bit će jako lijep – najavio je gradonačelnik Dražen Barišić gostujući u Središnjici City radija. Također, govorio je i o iseljenju garaže i servisnog centra na Zagrebačkoj ulici, a za što se čeka odluka Grada Zagreba te o koncesioniranju autobusnog prijevoza.

– Moguće je da koncesioniramo prijevoz u krugu Velike Gorice, a da se ZET zadrži samo u dijelu središta grada i na povezivanju Zagreba i Velike Gorice. Moramo tu prije svega paziti na naše sugrađane. Karta ne smije biti skuplja, a kvaliteta mora biti bolja. Osim toga, ona mora biti kompatibilna. Ako se kupi u Kozjači, da vrijedi i u Zagrebu, a ne da bude više karata. Čak razmišljamo da se tarifno izjednačimo sa Zagrebom – rekao je Barišić, ističući kako će se svi planirani projekti u gradu realizirati unatoč poreznoj reformi kojom je Grad ostao bez znatnih financijskih sredstava.

– Gdje je nestalo naših velikogoričkih 30 milijuna kuna nakon porezne reforme, ja bih to volio znati. Nedostatak tog novca narušio je naše planove i njihovu realizaciju, međutim, nismo odustali ni od  čega već smo samo usporili ritam – kazao je Barišić. Cijeli intervju možete poslušati na portalu Cityportal.hr.

>> Gorica dobila reciklažno dvorište vrijedno 4,5 milijuna kuna

Komentara 2

DU
Deleted user
06:26 12.12.2015.

Tko tu ne zna baš nabolje hrvatski? Vjerojatno dotepeni novinar - a morti gradonačelnik?– Gdje je nestalo naših velikogoričkih 30 milijuna kuna nakon porezne reforme, ja bih to volio znati. Treba biti: ... kamo je nestalo ... ili ... gdjee su nestalih 30 milijuna ...

KR
kresimirn
11:15 10.12.2015.

i ja bi volio znati gdje je koji par milijuna ulupano u cestu za gradice ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije