Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogat program

U V. Gorici proslava povodom godišnjice neovisnosti Albanije

veleposlanik albanija
Foto: Hassan Haidar Diab
1/17
26.11.2013.
u 17:40

Veleposlanik Albanije Pëllumb Qazimi zahvalio je Hrvatskoj a posebno zagrebačkoj Županiji za sve što su do sada učinili za albansku zajednicu u Hrvatskoj

Veleposlanik Republike Albanije u Hrvatskoj , gospodin Pëllumb Qazimi u Narodnom Sveučilištu Velika Gorica organizirao je proslavu povodom 101. godišnjice neovisnosti Republike Albanije.

Programu, koji je trajao puna dva sata, u prepunoj dvorani Sveučilišta, nazočni su bili predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke Županije Dražen Bošnjaković, zamjenik župana Rudolf Vujević, vijećnik zagrebačke Županije Damir Mikuljan, predsjednik gradskog vijeća Velike Gorice Tomo Vidović te vijećnici skupštine Velike Gorice Vesna Fabijančić, Stjepan Kožić, savjetnik za školstvo Velike Gorice Neven Topoljnjak, veleposlanica Kosova gđa. Shkëndije Geci Sherifi, voditelj albanske katoličke misije u Hrvatskoj don Alberto Krista, bivši nogometni reprezentativac i igrač Dinama i Hajduka Ardijan Kozniku, predsjednik vijeća albanske manjine u Zagrebačkoj županiji Mametali Zenuni…

U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupali su KUD Mičevec koji je svojim izvedbama nazočnima pokazao vrijednosti kulturne baštine prvenstveno sa područja Turopolja, Posavine i Vukomeričkih Gorica ali i drugih krajeva Hrvatske te folklorna grupa Tepelena iz Albanije.

Predsjednik zagrebačke Županije Dražen Bošnjaković pozdravio je prisutne te naglasio da su i Hrvatska i Albanija imale sličan i težak put prema neovisnosti. Morali su proći puno prepreka pa čak i ratovanje. Veleposlanik Albanije Pëllumb Qazimi zahvalio je Hrvatskoj a posebno zagrebačkoj Županiji za sve što su do sada učinili za albansku zajednicu u Hrvatskoj te se nada još boljoj suradnji u gospodarstvu i kulturi između dviju zemalja.

>> Veleposlanica Kosova posjetila školu i podijelila udžbenike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije