Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Žumberku

U ekoselu konji, zečevi, koze hodaju i druže se s gostima

eko selo (1)
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/4
Autor
Mateja Šobak/VLM
07.08.2012.
u 08:53

Društvo iz Zagreba posjetilo je ekoselo i neplanirano odlučilo na Žumberku i prenoćiti. Cilj sela nije zaraditi nego omogućiti ljudima da se osjećaju velikima, kaže vlasnik sela

“Dobro mjesto za dobre ljude” – riječi su kojima svoje ekoselo Žumberak opisuje njegov vlasnik Željko Milovanović i ne znajući koliko je zapravo u pravu. Konji koji slobodno pasu, mini koze, zečevi, mali pajceki te magarac Gospodin Sivi glavne su atrakcije sela.

Svakog dana, a posebice vikendom, ekoselo vrvi od gostiju koji se uvijek rado vraćaju.

Odmor od gužve i posla

Čest gost je i Ana Kolar, koja je došla samo na jedno jahanje, a od tada svaki slobodan trenutak provodi upravo na Žumberku.

– Brinem se za konje, a zauzvrat besplatno jašem. Ovo jest neka vrsta volontiranja, ali radi se o čistom užitku, zapravo čitavo vrijeme radim ono što želim – objasnila je Ana, koja je i ovog vikenda s majkom Sanjom došla čak iz Dugog Sela.

Oni pak koji selo posjete prvi put oduševe se njegovom ljepotom.

– Došli smo s namjerom da se malo odmorimo od gradske gužve i posla, nismo se nadali da će nam biti ovako dobro – rekla je Silvestra Pejakić ,koja je s društvom došla iz Zagreba, a iako nije bilo planirano, odlučili su u ekoselu i prenoćiti.

U ponudi western škola

Upravo na tu opciju odlučuju se i mnogi drugi gosti jer tijekom ljeta u ekoselu vrijedi posebna ponuda u kojoj večera, noćenje i doručak za dvije osobe stoji samo 235 kuna, a osim toga, nude se i programi upoznavanja s konjima te, naravno, jahanje.

– Nudimo tzv. western škole jahanja koje traju tri ili pet sati, ovisno o želji onoga koji je pohađa – objasnio je vlasnik imanja, koji je i prvi na ovim prostorima odlučio sagraditi selo u kojem se ljudi mogu odmoriti te, naravno, družiti sa životinjama. Ljubav prema njima natjerala ga je da osmisli i sagradi dom za cijeli jadan zoološki vrt u malom.

– Cilj sela nije zarađivati na “malim” ljudima, već napraviti da se upravo oni osjećaju “velikima” – zaključio je Željko Milovanović.

Ključne riječi

Komentara 1

GR
grom12356
10:07 07.08.2012.

Kakav krasan događaj...kada bi prehranbeni lanac bio na drugačiji način riješen...tada bi to bilo, ono, pjesmom i igrom kroz cijeli svemir, ne samo našu lopticu...za sada je sve to licemjerje...baš mi je žao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije