Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje su zapeli natječaji?

Shvatili da će uštedjeti obavi li ZET dio posla na okretištu Mihaljevac

okretište Mihaljevac
Foto: Marin Tironi/Pixsell
1/5
25.03.2021.
u 10:37

Prvi natječaj za izvođača radova, podsjetimo, raspisan je lani u kolovozu, no poništen je jer su obje pristigle ponude bile više od procijenjenih 13 milijuna kuna. Nije pomoglo ni to što je drugi natječaj, koji je raspisan u prosincu, bio “podebljan” za četiri i pol milijuna jer je i on na koncu poništen, i to zbog tehničkih detalja.

Kad je lanjske veljače najavljena rekonstrukcija derutnog okretišta na Mihaljevcu, stanovnici tog kvarta i cijelog Podsljemena ponadali su se da će konačno tramvaje i autobuse moći čekati u normalnim uvjetima, a predstavnici te četvrti, kao i one Gornji grad-Medveščak, kojoj administrativno pripada, već su počeli planirati koje bi dodatne sadržaje ondje postavili. Godinu i mjesec dana te dva poništena natječaja kasnije, okretište je i dalje zapušteno, beton okrhnut, a putnici se još libe ondje čekati prijevoz u noćnim satima jer rasvjete gotovo i nema.

Prvi natječaj za izvođača radova, podsjetimo, raspisan je lani u kolovozu, no poništen je jer su obje pristigle ponude bile više od procijenjenih 13 milijuna kuna. Nije pomoglo ni to što je drugi natječaj, koji je raspisan u prosincu, bio “podebljan” za četiri i pol milijuna jer je i on na koncu poništen, i to zbog tehničkih detalja. Odnosno, kako nam objašnjavaju u ZET-u, shvatili su da cijeli posao može stajati mnogo manje novca obave li sami radove na tramvajskoj pruzi, kao i naponskim vodovima, a mogu uštedjeti i na nabavi potrebnih materijala.

– S ciljem smanjenja ukupnih troškova vezanih uz rekonstrukciju okretišta na Mihaljevcu koristit ćemo i staviti na raspolaganje vlastite resurse budući da je tvrtka ZET certificirana za zavarivanje. Zato će se samostalno obaviti zavari te na taj način smanjiti troškovi – kažu u ZET-u pa dodaju da neke od potrebnih materijala neće ni trebati nabavljati jer ih već imaju u skladištu. Natječaj je stoga, objašnjavaju, poništen,budući da troškovnike nabave treba prilagoditi ovoj situaciji.

– Bit će ponovljen kada se troškovnici pripreme sukladno navedenom, a početak radova očekuje se tijekom 2021. godine – poručuju iz ZET-a.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
14:04 25.03.2021.

čim je miki dva metra ispod, najednom se sjetili da oni imaju certificirane radnike za obavljanje tog posla i materijal u skladištu,... ludilooooooo......

KO
Kokoiduhovi
17:09 25.03.2021.

Točno tako, šef im je otišao, pa su "progledali" Nije za odbaciti ni činjenica da izbori dolaze...ali nadam se da nećemo zaboraviti tko sve čini i činio je društvo bivšeg šefa Bandića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije