Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iscrtavaju se znakovi

Prilaz Gjure Deželića dobiva dvije biciklističke, ali gubi jednu prometnu traku. Građani su podijeljeni

Zagreb: U Prilazu Gjure Deželica počelo je iscrtavanje parkirnih mjesta na prometnu traku
Foto: Antonio Jakus/PIXSELL
1/6
28.08.2022.
u 14:48

Reakcije građana su podvojene, pa neki potez pozdravljaju, dok drugi strahuju da će doći do dodatnih zagušenja u prometu kao i da "sharrowsi" ne funkcioniraju jer ih vozači zanemaruju, pa bi cijela stvar mogla biti opasna.

U Prilazu Gjure Deželića trenutno traju radovi na prenamjeni jedne kolne trake u dvije biciklističke, čime će se zeleni val smanjiti za jednu prometnu traku, ali će zato biciklisti dobiti područje u kojem se mogu voziti bez straha. Dio je to gradskog plana proširenja biciklističkih zona u gradu.  

 

 

– Parkirna mjesta su pomaknuta prema jugu na kolnik, stabla se ne diraju, a biciklistička staza u smjeru zapada će se smjestiti uz pločnik. Za smjer prema istoku bit će označeni sharrowsi na južnoj kolničkoj traci (lijevo na slici). Napokon biciklistička staza ne nastaje oduzimanjem prostora pješacima! Zahvaljujemo Gradu! – poručili su iz Sindikata biciklista na Facebooku.

Reakcije građana su podvojene, pa neki potez pozdravljaju, dok drugi strahuju da će doći do dodatnih zagušenja u prometu kao i da "sharrowsi" ne funkcioniraju jer ih vozači zanemaruju, pa bi cijela stvar mogla biti opasna. 

Komentara 11

LL
lijepa_li si
18:03 28.08.2022.

ovi zagrebački lumeni misle da sve mogu riješit s par kila boje!

LL
lijepa_li si
18:04 28.08.2022.

lijepo bi bilo čut što kažu prometni stručnjaci o ovom "revolucionarnom" rješenju.

JO
josmalopanestalo
17:05 28.08.2022.

a da izmaknu slivnike pored ceste prije asfaltirnja sve bi bilo bolje, ljudi bi se mogli voziti biciklima po prometnoj traki uz rubove vozači ne bi trebali zaobilaziti grabe po kolniku, auti se ne bi razbijali a ni autobusi i svi sretni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije