Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan crvenih pandi

Pogledajte kako je Zvonko zabavljao posjetitelje ZOO-a

Crveni panda ZOO
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
10.11.2014.
u 14:34

Jedina crvena panda u Zagrebu jučer je bila posebno druželjubiva pa je prilazila posjetiteljima kako bi je što bolje vidjeli. Dvogodišnjak čeka družicu Maju koja dolazi iz Njemačke

Krivolov i sječa šume glavni su razlozi sve manjeg broja crvenih pandi u prirodi. Taj, ali i mnoge druge podatke o simpatičnim životinjama s jugoistoka Azije, mogli su saznati svi koji su se jučer uputili u Zoološki vrt kako bi u društvu tamošnje pande, dvogodišnjeg Zvonka, obilježili Dan crvenih pandi.

Iako im je put do samog Vrta bio otežan budući da se opet izlio potok Maksimirac pa je kod glavnog ulaza napravljen improvizirani most od paleta, posjetitelje je razveselio Zvonko, koji dane provodi u iščekivanju partnerice, pande Maje, koja će mu doći iz Dortmunda. Zvonko je pokazivao kako je vješt u penjanju i spuštao se uza samu ogradu kako bi ga se moglo vidjeti izbliza.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

– Jako je simpatičan i zaigran. Čuli smo danas da mu uskoro dolazi društvo, pa se nadamo da ćemo sljedeći Dan pandi obilježiti i u društvu neke bebe – rekao je Martin Adamić, koji je u Zoološki vrt doveo petogodišnju kćer Miju.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

A kako je objasnila djevojčica Mija, osim što je uživala u Zvonkovu društvu, naučila je i čime se on hrani, ali i nacrtala ga na likovnoj radionici. A oni koji su jučer uživali u Vrtu te se fotografirali pokraj Zvonkove nastambe, za uspomenu su dobili i “crvenu fotografiju”.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Kako se čitav Dan crvenih pandi, objasnili su iz Zoološkog, obilježavao pod sloganom “Zacrvenite se za crvene pande”, posjetitelje su pozvali da u ZOO dođu s barem jednim crvenim detaljem kako bi obilježili ljubav, za koju se nadaju da će se dogoditi između Zvonka i njegove buduće partnerice, pande Maje.

>>Rođeni purger Zvonko čeka Njemicu Maju

Komentara 2

Avatar EU afrodita
EU afrodita
16:21 10.11.2014.

slatke životinjice..savršeno se upklapaju u jesenski krajolik

MH
mrtav-hladan
00:17 11.11.2014.

Zvonko priredi se za rad u krznariji Dolazi njemica Maja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije