Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavi se još danas!

FOTO: Samobor proslavio 780. rođendan koncertom Petra Graše

Petar Grašo održao je koncert u sklopu proslave 780. rođendana grada Samobora
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/104
16.10.2022.
u 11:00

Izložba gljiva, festival kotlovine, besplatne projekcije filmova, a za kraj večeri koncert Petra Graše i vatromet

Veliko cijelodnevno slavlje povodom svog 780. rođendana jučer je svojim posjetiteljima priredio grad Samobor. Program je započeo budnicom Gradske glazbe Samobor, a nastavljen je u Parku domovinske zahvalnosti paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kojima je odana počast braniteljima. 

Svečanost je svojim mimohodom gradskim ulicama uveličalo i oko 20 povijesnih postrojbi, a podno župne crkve svete Anastazije udruga Etno fletno svoje domaće proizvode nudila je na Placu pod cirkvom. 

Za kraj subotnjeg slavlja glavni grdaski trg napunio je Petar Grašo koji je Samoborce i ostale pšosjetitelje odlučio počastiti koncertom i svojim najpoznatijih hitovima. 

Slavi se i danas! 

Rudarska greblica i Samoborski bermet mogli su se kušati na glavnom gradskom trgu gdje se i danas nude poznati samoborski proizvodi, od kojih su neki zaštićeni i na europskoj razini. Na platou ispred glazbene škole Ferde Livadića jučer je otvorena, a može se razgledati i danas, izložba gljiva Gljivarske udruge Sunčanica. 

Još danas traje i Festival kotlovine koju će danas na trgu kod pošte pripremati pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava. U 17 sati u Kinu Samobor najmlađe očekuje predstava Teatra Exit "I drvo je bilo sretno", a u isto vrijeme u Pop Up Art kinu, projekcija animiranog filma "Vatreno srce". 

15.10.2022., Samobor - U sklopu proslave 780 rodjendana grada Samobora, gradonacelnica Petra Skrobot obisla je razna dogadjanja i povjesne vojne postrojbe na trgu kralja Tomislava. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Na glavnom gradskom trgu u 18 sati zasvirat će Tamburaško društvo Ferdo Livadić koje tradiciju sviranja tambure kao narodnog instrumenta, njeguje još od 1971. 

Podsjetimo, Dan grada Samobora obilježava se svake godine treće subote u listopadu u spomen na dobivanje povelje kojom je hrvatsko-ugarski kralj Bela IV., 1242. Samoboru dao status slobodnog kraljevskog trgovišta.

Kako je rođendanska proslava izgledala jučer, možete pogledati u galeriji

Petar Grašo održao je koncert u sklopu proslave 780. rođendana grada Samobora
1/104

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije