Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova biciklijada

Dječak na cilj stigao među prvima, Mihaela s Trešnjevke oduševljena: 'Bilo je super'

Foto: PIXSELL
1/39
03.06.2023.
u 12:58

Sama vožnja bila je manje zahtjevna i laganija nego lani pa su vrlo brzo na čelo kolone dospjeli oni najmlađi. Posebno priznaje mora se dati desetogodišnjaku sa startnim brojem 254 koji je čitavu rutu odvozio u prvoj brzini i stigao do Vugrinščaka među prvima

Kratkotrajna kiša nije obeshrabrila više od 2000 sudionika 41. Večernjakove biciklijade. Ljubitelji vožnje na dva kotača na Kegliću su se počeli okupljati već oko devet sati, a metalna konjica postrojila se u dugačku kolonu deset minuta prije starta i početak još jedne karavane označilo je zvonjenje tisuća zvonaca, što je tradicija uspostavljena na prvoj Biciklijadi koju je Večernjakova gradska rubrika organizirala davne 1979.

Biciklistička karavana ka Samoboru ove je godine vozila nešto drukčijom rutom nego lani pa je vožnja trajala petnaestak minuta duža nego lani. Na čelu kolone bili su glavni urednik Večernjaka Dražen Klarić te zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. Laganu vožnju proveli su u ugodnom razgovoru te među prvima stigli i na cilj.

"Ovo mi je već druga biciklijada u mandatu, no rado sam dolazio i kada nisam bio gradonačelnik. Moj Dahon Visc bicikl dobro me služi, udoban je i kompaktan", kazao je kratko gradonačelnik.

VEZANI ČLANCI:

Sama vožnja bila je manje zahtjevna i laganija nego lani pa su vrlo brzo na čelo kolone dospjeli oni najmlađi. Posebno priznaje mora se dati desetogodišnjaku sa startnim brojem 254 koji je čitavu rutu odvozio u prvoj brzini i stigao do Vugrinščaka među prvima. Velik broj onih najmlađih u koloni dokaz je kako se ljubav prema ljubav prema Večernjaku i biciklijadi prenosi s koljena na koljeno. 

"Bilo je super. Vozilo se malo sporije nego prošle godine, ali sunce nije toliko udaralo pa se nisam spržila kao prije. A ovaj put ponijela sam kremu i šiltericu", smije se Mihaela s Trešnjevke. Iako je na biciklu od najranijeg djetinjstva, ovo joj je tek treća biciklijada, no nada se da će za pedesetak godina ponijeti titulu najstarije sudionice.

FOTOGALERIJA: 41. Večernjakova biciklijada

1/85

Za razliku od lani, vjetar u kontrasmjeru nije zadavao muke biciklistima pa su rutu do Samobora s lakoćom mogli savladati i oni s manje kondicije. Jedini zahtjevan zavoj bio je onaj u Škorpikovoj, no svi su ga svladali bez većih poteškoća. Nije bilo ni padova i lomova jer je jedan od značajki biciklijade sigurna vožnja i biciklistička solidarnost pa su oni u karavani bodrili jedni druge i upozoravali kada je trebalo usporiti. A za dodatnu sigurnost brinuli su se i članovi policijske mladeži koji su u prepoznatljivim plavim dresovima vozili u karavani.

Na cilju u Vugrinščaku bicikliste u ime domaćina dočekala samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, kao i fenomenalna samo Samoboru svojstvena atmosfera. 

Kako je to izgledalo iz minute u minutu pratite OVDJE.

Komentara 1

KO
Kobasica321
09:34 05.06.2023.

Bio sam na prošlogodišnjoj i ovogodišnjoj Večernjakovoj biciklijadi i vozilo se istom trasom. Nije bilo nikakve razlike, krivo piše u tekstu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije