Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sv. ivan zelina

'Brzi i žestoki' konjanici odmjerili snage u igrama 'Mijenjam konja' i 'Tko prvi, njegova djevojka'

Johannes Stein/DPA/PIXSELL
24.09.2018.
u 22:15

U organizaciji Konjičkoga kluba 'Zelingrad' održana je konjička revija s više od stotinu sudionika i tisuću posjetitelja

Konji, zaprežna kola, kočije i, naravno, jahači zauzeli su jučer ulice Svetoga Ivana Zeline na 3. Međunarodnoj svetoivanjskoj konjičkoj reviji. Više od stotinu sudionika ovogodišnje revije koji su dojahali iz svih krajeva Hrvatske, ali i iz susjednih Slovenije, Bosne i Hercegovine, kao i Austrije, svečani mimohod kroz Sv. Ivana Zelinu započeli su u 10 sati nakon čega su sudjelovali u brojnim natjecanjima.

Sudionici konjičke revije tako su odmjerili snage u natjecanju kočija i zaprega u dvije discipline: hladnokrvnjaci i toplokrvnjaci. Osim toga, jahači su imali priliku okušati se u nekoliko atraktivnih disciplina: od igre spretnosti i brzine “Brzi i žestoki”, preko igara “Lov vještica”, “Tko prvi, njegova djevojka”, do timskih igara “Mijenjam konja” te “Drveni konj”.

S druge strane, više od tisuću posjetitelja koji su pokazali interes za ovu manifestaciju mogli su uživati u prigodnom zabavnom programu i bogatoj gastronomskoj ponudi. Tako je i ove godine organizator Konjički klub “Zelingrad” uz potporu Zagrebačke županije, Grada Sv. Ivana Zeline te Turističke zajednice Sv. Ivana Zeline pokazao kako je konjičkom revijom započeta tradicija koja će još dugo trajati.

>> Pogledajte video vizualizacije rotora u Remetincu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije