Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevencija raka dojke

Besplatna mamografija, savjeti i razgovor s liječnikom: Na Trgu se za vikend obilježava Dan narcisa

Zagreb: Na Cvjetnom trgu obilježen Međunarodni Dan narcisa
Sandra Simunovic/PIXSELL
24.03.2023.
u 08:00

Uz razgovor s liječnicima, podjelu edukativnih letaka i simboličnu humanitarnu podjelu narcisa, Zagrepčanke će moći saznati sve najnovije informacije o prevenciji i liječenju raka dojke

Subota u metropoli u znaku je Dana narcisa kojim se upozorava na važnost prevencije jedne od najčešćih smrtonosnih bolesti u žena, raka dojke. Svake godine oboli blizu tri tisuće žena, ali srećom zadnjih godina bilježi se pad smrtnosti.

Kako bi osvijestili o važnosti prevencije, Hrvatska liga protiv raka, Grad Zagreb, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suorganizaciji s NZJZ "Dr. Andrija Štampar" i Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb od 10 do 13 sati na Trgu bana Jelačića održava javnozdravstvenu akciju "Dan narcisa". 

Uz razgovor s liječnicima, podjelu edukativnih letaka i simboličnu humanitarnu podjelu narcisa, Zagrepčanke će moći saznati sve najnovije informacije o prevenciji i liječenju raka dojke. Na Trgu će biti postavljen i mobilni mamograf u kojem će žene imati jedinstvenu priliku obaviti mamografiju bez uputnice i plaćanja pregleda.

Za mamografiju se potrebno prethodno naručiti na broj  01/ 46 96 309, radnim danom od 9 do 12 sati. Sve ostale zainteresirane sugrađanke mogu dobiti informacije i kontakte za preventivne mamografske preglede te o načinu uključivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke.

-Kampanja se odvija i u drugim gradovima diljem Hrvatske te će mnoge osobe u rukama imati stručke narcisa i edukativne letke. U njima će moći pročitati načine zaštite od najčešće zloćudne bolesti u žena – raka dojke, a Dan narcisa je nakon toliko godina održavanja postao u pravom smislu riječi hrvatski – izjavio je prof. dr. Damir Eljuga, ujedno i utemeljitelj Dana narcisa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije