Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spikaonica

Alkohol je opasan, pogotovo za vas koji ste još u razvoju

20.04.2016., Zagreb - U Klasicnoj gimnaziji u Krizanicevoj ulici odrzana je Vecernjakova spikaonica o alkoholu.  DKS_56136107  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
22.04.2016.
u 08:00

O svom iskustvu učenicima Klasične gimnazije u Križanićevoj govorio je i bivši vaterpolist Dubravko Šimenc, koji je priznao da je i sam nekad znao “popiti čašicu više”. Naša je zemlja, inače, treća u Europi po prekomjernom opijanju mladih

Kroničnih alkoholičara u Hrvatskoj je oko 254 tisuće, a naša je zemlja treća u Europi po prekomjernom opijanju mladih. Da alkohol čak i u najmanjim količinama može biti opasan, u potpunosti su shvatili učenici Klasične gimnazije u Križanićevoj tek kad je doktorica Ivana Portolan Pajić iz Gradskog ureda za zdravstvo istaknula ove poražavajuće podatke.

– Otvoreni, iskreni i opušteni možemo biti tek kad popijemo poneko pivo. Nikako ne treba piti stalno, ali lakše je prići djevojci ili nekom nepoznatom društvu ako postoji ohrabrenje – govorili su dotad srednjoškolci na jučerašnjoj spikaonici “Usudi se oduprijeti – Ima li zabave bez alkohola?”, u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo, Večernjeg lista, Hrvatskog debatnog društva i portala Ordinacija.hr.

O svom iskustvu govorio je i bivši vaterpolist Dubravko Šimenc, koji je učenicima priznao da je ponekad znao “popiti čašicu više”, ali nikad u njihovim godinama.

– Još ste maloljetni, a na vama svijet ostaje. Vidite kako se sad zabavljate, smijete, a niste pili prije spikaonice – rekao im je Šimenc, dok im je dr. Portolan Pajić objasnila da se mozak mladih ljudi razvija do 24. godine, a alkohol ne utječe pogubno samo na jetru i želudac već i na čeoni režanj mozga, koji je zaslužan za razmišljanje, odlučivanje, planiranje, ali i organizaciju poslova.

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:45 22.04.2016.

Hm, a svake tri sekunde na televiziji reklama: žuja je zakon, karlovaaaačččkoooo, uzmi pan, osvježi dan........ Koje licemjerno društvo u službi kapitala.

DU
Deleted user
11:42 22.04.2016.

Mene su učili da djeca (kao i odrasli) vide, pamte i uče ono što se i kako se radi, Ono kaj pričamo, ako tako i ne radimo, nema nikakvog utjecaja na odgoj i ponašanje. Djeca kao i svaka pametna osoba,, jako dobro vide kada jedno pričaš a drugo radiš.

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
11:49 22.04.2016.

Alkohol je opasan a pivo i vino du prehrambeni artikli ha ha pa od tud se pocinje a jos se za vino daju i poticaji a ista stvar sa pusenjem zabranjuju pusenje al pune proracun na cigaretama i u cemu je problem pa zabranite uzgoj duhana i ja cu prestat pusit a isto tako i alkohol pa ja sam se ko srednjoskolac prvi put napil pive bilo mi je pet dana zlo a o vinu iliti bambusu kaj mladi vole da ne pricamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije