Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.04.2011. u 12:00

Predsjednik se brani objašnjenjem da “njezin opis našeg susreta vidi kao određeno poetsko viđenje”

Ivo Josipović, predsjednik RH, našao se u središtu skandala nakon što je književnica Ivana Simić Bodrožić razgovor s njim na njegov poziv u Predsjedničkim dvorima opisala kao vrlo neugodan, počevši od pitanja s kojim je dočekana: Koji je vaš problem? Predsjednik se sada brani objašnjenjem da “njezin opis našeg susreta vidi kao određeno poetsko viđenje”, no kakvo bismo drugo viđenje trebali očekivati od književnice? To je i odgovor na Josipovićevo pitanje. Književnica, a ne političarka, to je problem.

Tko će honorirati prekovremeni rad J. Kosor
Jadranka Kosor hvali se da radi i vikendom, ali joj javnost prekovremeni rad neće honorirati. Prema anketama, većina želi da posao premijerke prestane raditi i radnim danima.

Jedanaest mjeseci molio da državi plati porez
Stipe Radilović, pošteni građanin, pisao je ministrici financija, premijerki i predsjedniku države nezadovoljan neefikasnošću službenika. Ovaj diplomirani organizator rada želio je platiti porez na promet nekretnina, ali je morao prije toga upoznati sedam službenika i punih jedanaest mjeseci čekati državu da uzme njegov novac, piše Novi list. A kada je nakon 313 dana natezanja s birokracijom platio porez - nisu mu priznali uplatnicu.

Mišetić traži pet milijuna od CA zbog Račanove odluke
Ivan Mišetić, bivši glavni direktor Croatia Airlinesa, odlučio je tužiti svoju bivšu kompaniju jer mu je odlukom vlade Ivice Račana davne 2000. plaća smanjena na šesnaest tisuća kuna. Na ime razlika u plaći i kamata, piše business.hr, Croatia Airlines sada bi mu mogao isplatiti čak oko pet milijuna kuna, što će za kompaniju biti samo kap u moru gubitaka. Posljednje dvije godine Mišetić je na čelu državne aviokompanije ostvarivao gubitak od više stotina milijuna kuna. Dobije li sudski spor, radnici Croatia Airlinesa bar će znati kome je otišlo pet posto plaće, koliko su se odrekli prošle godine.

Komentara 39

OB
-obrisani-
17:51 05.04.2011.

...Predsjednik se sada brani objašnjenjem da “njezin opis našeg susreta vidi kao određeno poetsko viđenje” ... ohoho,ostala je bez oca,da,da prava poezija pravDA po receptu Ivo Josipovic

OG
Oger
18:53 05.04.2011.

Knjizevnica!? Na ja.

VO
volimhajduk
20:19 05.04.2011.

Namjestenik SKH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?