Naslovnica Vijesti Otkrijte tajne Lijepe Naše

Zvjezdice i za crkve, freske, gradove...

Uz odabir mjesta, unutar destinacije iznose se informacije o prirodnim, kulturno-povijesnim atrakcijama
16. ožujka 2018. u 12:01 705 prikaza
Istarska županija
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/3

Svjetski gastrovodič Michelin, osim što preporučuje vrhunske restorane, nudi i popis znamenitosti i lokacija koje na putovanju svakako valja posjetiti. Tako su se među odabranim mjestima koje gosti ne smiju nikako propustiti prilikom posjeta Istri navedene izvanredne freske crkve Sv. Marije na Škriljinah u Bermu s osvojenim najvećim brojem bodova i tri zvjezdice, a klasificirane kao najveća preporuka.

Slijede Motovun, Grožnjan, Poreč i Rovinj s dvije zvjezdice, koji su klasificirani kao preporučena mjesta za posjet, potom Pula, Vodnjan, Bale, Labin, Plomin, Svetvinčenat, Sv. Lovreč Pazenatički, Draguć, Hum i Vrsar s jednom zvjezdicom, odnosno interesantna mjesta, a na kraju popisa se nalaze još Novigrad, Oprtalj i Umag. Uz odabir mjesta, unutar destinacije iznose se informacije o prirodnim, kulturno-povijesnim atrakcijama kao što su Eufrazijeva bazilika, Limski zaljev, Brijunsko otočje, Arena, Aleja glagoljaša.

Istarska županija | Autor : Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

U predvečerje, prije odlaska na večeru, gosti u Rovinju i mogu uživati u vožnji ribarskim čamcem batana ili, izvan sezone od 10 do 16 sati, razgledati Kuću o batani, ekomuzej posvećen ovom tradicijskom plovilu. Zanimljivo je da su 90 posto izložaka donirali građani. Muzej ponedjeljkom ne radi.

Od uskrsnih blagdana obilje uličnih događanja

Gotovo svaki veći grad u Istri nudi u ovom razdoblju niz događanja povodom blagdana Uskrsa. Događanja na rivi, koncerti, radionice, izložbe, dio su turističke ponude koja je svakako upotpunjena i posebnim i inspirativnim blagdanskim menijima. U Istru u ovom dijelu godine dolaze gosti iz čitave Europe, ali i svijeta. Rovinj, Poreč, Medulin i Umag, kao gradovi koji su u Hrvatskoj ostvaruju ponajveći broj noćenja turista, tako svoje goste praktički od početka godine dočekuju brojnim manifestacijama. 


Istarska županija | Autor : Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

NP Risnjak zeleno-bijela čarolija Mjesto gdje stres i umor nestaju kao rukom odneseni Grad Krk Riznica kulture Svjedoci prošlosti Bašćanska ploča i atlet Apoksiomen Zdravstveni turizam s tradicijom Zdravstveni turizam s tradicijom Ugodite si šetnjama uz more, tretmanom ljepote, masažom...
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan