Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Birajte svježi

Znate li zašto je peršin najpopularniji začin na svijetu?

mirisi u domu
Foto: Thinkstok
11.03.2016.
u 08:45

Svježi peršin možete pohraniti u hladnjaku, u plastičnoj vrećici. Ako je uvenuo, poprskajte ga s malo vode prije nego što ga stavite u hladnjak.

Peršin je najpopularniji začin u svijetu, zdrav za srce, odličan izvor vitamina C, A i K... koji se koristi u gotovo svim jelima, juhama, salatama, jelima od povrća, mesa...

U supermarketima je dostupan cijele godine no najbolji je svježi iz vlastitog vrta. Ako morate kupiti suhi peršin, birajte onaj iz organskog uzgoja. Kupujte ga uvijek s lišćem tamnozelene boje. Ako su grančice žućkaste boje ili su uvenule – to je znak da su stare ili oštećene.

Svježi peršin možete pohraniti u hladnjaku, u plastičnoj vrećici. Ako je uvenuo, poprskajte ga s malo vode prije nego što ga stavite u hladnjak.

Višak peršina možete lako osušiti tako da ga nasjeckate i ostavite na kuhinjskoj krpi.

Kada se osuši, držite ga u dobro zatvorenoj staklenoj bočici na tamnom, hladnom i suhom mjestu. Možete ga i zamrznuti.

Zadržat će svoj okus, ali će izgubiti hrskavost.

>>Želite se hraniti zdravo, a da hrana bude ukusna? Ovo su dodaci jelima koji sadrže manje od 10 kalorija

Komentara 3

Avatar Honduras
Honduras
09:10 11.03.2016.

bilo bi zanimljivo znati u kojoj galaksiji živi autor ovog smeća od teksta. na osnovu kojeg je to istraživanja došao do podatka da je peršin najpopularniji začin??? pa pola svijeta nema pojma što je to. za razliku od soli i papra koji se koriste apsolutno svugdje.

GO
Gomila
07:30 12.03.2016.

Dalmatinci jedu najvise persina [petrsimula] zato su svi zivcani posto dize visoki tlak ostavi te se Petrosimula od kad sam ostavio puno mi je bolje vatamin D tablete zacepe krvne zile jer skupljaju kalcijum

GO
Gomila
07:19 12.03.2016.

Persin -Petrosimul je posan za visoki tlak zadrzavalja sol u krvi zatvara krvne zile petrusimul i vatamin D u tabletama dizu tlak gore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije