Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP

Komadina: Unutarstranački izbori ocijenit će moje političko iskustvo

Zlatko Komadina
Foto: Anto Magzan/Pixsell
19.01.2016.
u 16:35

Podsjetio je kako je on punih 25 godina u stranci, a svoje iskustvo nije želio sam za sebe procjenjivati

Župan primorsko-goranski i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina rekao je danas kako će članovi SDP-a na unutarstranačkim izborima najbolje ocijeniti njegovo dosadašnje političko iskustvo kojim je stranci do sada pomogao na političkoj sceni.

Upitan od novinara da komentira izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je njegov stranački uspjeh stavio u okvire Rijeke i toga područja, Komadina je novinarima rekao kako će detaljnije o politici govoriti nakon Glavnog odbora stranke, a što bi bilo već nakon subote.

Podsjetio je kako je on punih 25 godina u stranci, a svoje iskustvo nije želio sam za sebe procjenjivati. Dodao je kako se za stranku zalagao, kako je vjerodostojnost stranke gradio godinama, te je dobivao izbore u ime stranke ali i u stranci. 

Poručio je kako s njegove strane neće biti prljave kampanje na najavljenim unutarstranačkim izborima za novo vodstvo stranke te dodao kako mu je teško reći što po tom pitanju može očekivati s druge strane.

O mogućim najavama zamrzavanja II. mirovinskog stupa potpredsjednik SDP-a je kazao kako je tu potrebno biti oprezan jer buduće generacije imaju pravo na mirovine.

– Tu treba ozbiljno sjesti s onima koji se puno više razumiju u taj sustav, treba znati razlučiti što je sustav generacijske solidarnosti, a što individualna štednja, te naći dobru mjeru – jer taj sustav, po riječima Komadine, nije ni dovršen. – Nemamo pravo danas potrošiti mirovine vas koji ćete ići sutra u te iste penzije – rekao je.

Upitan da komentira što bi za Hrvatsku bilo učinkovitije ukidanje ili spajanje županija i je li u tom području potrebno provesti neku vrstu reforme, Komadina kaže kako o "županijama najčešće govore oni koji u županijama najčešće nikada nisu bili i ne znaju ništa o tome.

Po njemu, ne može se ništa ukinuti dok se ne stvori novi sustav regionalne razine jer tu postoji čitav niz poslova i ovlasti koje županije rade. – Ne može se nešto ukinuti, a da se pritom nema nešto novo – rekao je Komadina prije rasprave "Županije – nositelji razvoja" održanoj u sklopu konferencije Poslovnoga dnevnika "Small and medium business Forum 2016".,

Također dodaje i kako takva reforma treba biti konsenzus struke i politike. To se, po njemu, ne može dogoditi u ovom izbornom ciklusu predstojećih lokalnih izbora, već tek za izbore koji dolaze za pet godina. 

Napominje i kako je za to potrebno mijenjati Ustav jer u Ustavu su definirane županije ovakve kakve jesu, a i velike su nejednakosti među županijama.

O eventualnim koristima od povezivanja županija potpredsjednik SDP i župan primorsko-goranski odgovora kako je "danas naš sustav razmrvljen, velik, usitnjen i on glumi samoupravu". – Mi nemamo istinsku samoupravu u Hrvatskoj – smatra Komadina, ali i dodaje da sve što su gradovi i općine i županije odradili, odradili su dobro. 

Za mogući povratak Slavka Linića u SDP Zlatko Komadina kaže da o takvim pitanjima ne odlučuje on, već odlučuju organi stranke. Također, drži "ako se želi imati i okupljati ljude u stranci, mora se imati otvorena vrata".

>> Milanović 'plaši' HDZ-om, Komadina obećava složni tim

>> Baldasar: Želim da 10. travnja bude datum kao i svaki drugi, ne želim se vezivati za NDH

Komentara 11

DU
Deleted user
17:01 19.01.2016.

Sa Milanovićem će te ostati u stanju kao i Hrvatska nakon 4 godine njegove vladovine,opustošeni i podjeljeni!

TV
tv5378
17:04 19.01.2016.

Koja je veza izmedju drugog mirovinskog I izbora u SDP-u,zasto ujek ista pitanjaLinic,Kolaricka.....nedostatak ili manjak inspiracije?Milanovicu,spremaju ti pakao,onaj isti pakao koji si ti obecao DK I Mostu.Gdje ces sada jadni Milanvicu?Da li se je isplatilo,glavo pametna,biti na vjetrometini sam I napusten?

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
16:46 19.01.2016.

Nešto smrdi u vezi ove Komadine, još ga niti jedan partijski drugar nije nazvao štakorom, frustriranim, ustašom, ustašoidom i slično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije