Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Splitu i dalje vrije

Kerum predviđa izvanredne izbore i nudi se za kandidata HDZ-u!

željko kerum
Miranda Cikotic/PIXSELL
09.06.2017.
u 07:47

Petar Škorić se čudi jer se iz HGS-ovog stožera orilo "Lopovi, lopovi!", a  sad bi surađivali, ali ne otkriva ima li većinu

Željko Kerum žalit će se Ustavnom sudu nakon što je Županijsko izborno povjerenstvo odbilo njegov prigovor i proglasilo Andru Krstulovića Oparom legalnim splitskim gradonačelnikom iako je svjestan da se ništa neće promijeniti.

- Ukradena mi je pobjeda, ali to je nedokazivo. Sama činjenica što je bilo 10% nevažećih listića, što je do sad nezabilježeno, trebala bi biti dovoljan razlog da se izbori proglase nevažećim. Međutim, zakon je jedno, a stvarnost je drugo i meni je žao što nisam maksimalno angažirao svoje promatrače da reagiraju odmah, čim im nisu dopustili da broje glasove. Žao mi je što je grad u blokadi, umirovljenici, socijala, studenti, investitori, svi su na čekanju i ja neću kočiti njegovo funkcioniranje. Želio sam Splićanima pokazati da sam pokraden i sad svi znaju kako je Opara došao na vlast – kaže Kerum koji dodaje da bi on rado surađivao s HDZ-om, ali s Oparom ne dolazi u obzir. Neće podržati njegov proračun, a on ne vidi s kim bi Opara mogao u koaliciju. Marijana Puljak, Most i SDP su već rekli da oni s HDZ-om neće.

-Split je pred izvanrednim izborima, to je sigurno. Na njima će profitirati Marijana Puljak, to je uvijek tako dok se dvoje svađaju, treći poentira. Ako se ponove izbori, ona ima najviše šanse, a tko je tome kriv nego Opara koji sigurno neće opet biti kandidat HDZ-a – kaže Kerum koji iznosi i neočekivani prijedlog.

-HGS i HDZ trebali bi izaći zajedno na ponovljene izbore, a kandidat bih trebao biti ja. Sigurno dobijamo! - poručio je Kerum.

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a Kerumove izjave nazvao je čudnim.

- Gospodin Kerum kao da je prespavao i zaboravio da su izbori u Splitu završeni i da se zna pobjednik. Građani su izabrali Andru Krstulovića Oparu za novog gradonačelnika Splita, a HDZ-ova lista je pobjednik sa osvojenih 11 vijećničkih mjesta, što nije imao nikada ranije. Čudne su nam izjave g. Keruma, posebno nakon što se izbornoj noći iz njegova stožera orilo: "Lopovi, lopovi!" Dakle, on cijeli HDZ naziva lopovima koji su mu ukrali izbore, a sada mu odjednom ne smeta od tih istih “lopova” tražiti podršku nudeći se kao zajednički kandidat za gradonačelnika. Pitam se gdje je tu poštenje i principijelnost – kaže Škorić. Što se tiče većine u Gradskom vijeću napominje kako su u tijeku razgovori s izabranim vijećnicima.

- Spremni smo surađivati sa svima koji žele graditi Split za sve njegove građane. Vjerujem da nikome nije u interesu nepotrebno politizirati i gubiti dragocjeno vrijeme jer Split nema vremena više za čekanje, treba donijeti proračun koji će omogućiti studentske stipendije, sredstva za socijalu I umirovljenike, sport, kulturu... i koji će omogućiti normalno funkcioniranje grada – poručio je Škorić.

Komentara 7

Avatar davcro
davcro
08:51 09.06.2017.

ovaj kerum radi po principu "kad zapne privatno uhljebi se u politiku"

BE
BeroII
09:34 09.06.2017.

"Nedokaziv lopovluk" jednako kao što je nedokaziv i tvoj lopovluk iz mladosti kada si po zagori ljudima krao pršute. Ali, sreća da je dokaziv tvoj lopovluk kao "poduzetnika" i lopovluk kao tzv. gradonačelnika. A o lopovluku kao zastupnika u saboru, cijela Hrvatska može svjedočiti na sudu. Jedino što je pravda spora pa moramo čekati da budeš procesuiran. Ali . . . . . . .

HE
herojulice
08:10 09.06.2017.

Bit će da je bio na instrukcijama kod Bandića. Sada će znati kako se "dela".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije