Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split pred novim izborima?

Kerum će Oparu rušiti i preko Gradskog vijeća

Andro Krstulović Opara i Željko Kerum
Miranda Čikotić/PIXSELL
06.06.2017.
u 17:12

HDZ je s partnerima osvojio 11 vijećnika, HGS 8, Pametno 7, Most 5 i SDP 4, a za većinu je potrebno 18 vijećnika. A s HDZ-om nitko ne želi

– Ja sam pobjednik izbora u Splitu, a ne Andro Krstulović Opara. Podnijeli smo zahtjev za ponovno brojenje glasačkih listića te za uvid i pregled nevažećih listića kojih je u Splitu 5400. Uvjeren sam da je riječ o minimalno 4000 mojih glasova koji su namjerno išarani i tako poništeni.

Mi ćemo to dokazati grafološkim vještačenjem i uvjeren sam da će u četvrtak DIP mene proglasiti pobjednikom – rekao nam je Željko Kerum i dodao kako se Krstulović Opara i HDZ lažno predstavljaju kao pobjednici izbora u Splitu.

Svi žele biti jaka oporba

– Oni su prevaranti, izigrali su i izbore, i grad, i građane, i demokraciju – poručio je Kerum koji tvrdi da imaju dokaze i argumente i očekuje proglašenje pobjede.

Međutim, sve i da njegove nade padnu u vodu i ako njegov prigovor bude odbačen, a Andro Krstulović Opara postane gradonačelnik, imat će velikih problema s većinom u splitskom Gradskom vijeću. HDZ je s partnerima osvojio 11 vijećnika, HGS 8, Pametno 7, Most 5 i SDP 4, a za većinu je potrebno 18 vijećnika. U pobjedničkom govoru Krstulović Opara je rekao da računa na podršku svih, pa i HGS-a, osim jedne osobe. Keruma Oparino koketiranje s njegovim vijećnicima ne zabrinjava i uvjeren je da ga nitko iz HGS-a neće podržati.

'To su moji vijećnici. Nije se on dogovarao ni s kim od njih'

Kerum nam je komentirao i Oparin poziv upućen svima, pa i njegovim vijećnicima, da ga podrže.– Prvo, on nema mandat da dogovara koalicije jer nije on pobjednik izbora nego ja. Ali, ne čudi me, on je nemoralna osoba i prevarant, ali mi ćemo ustrajati i dokazati da smo pokradeni. Naš pravni tim neće stati, idemo do najviših instanci. Dokazat ću da Opara nije pobjednik nego lopov koji je nešto ukrao i nada se da neće biti uhvaćen. Kasno je, već smo ga uhvatili! A što se tiče mojih vijećnika, nitko od njih ne može pregovarati ni s kim osim mene. Kod nas je autokracija i oni to znaju. Nije se on dogovorio ni sa kim od mojih vijećnika jer su oni moji vijećnici. Kada bi mi netko okrenuo leđa, pokazao bi da je nula, a moji ljudi to nisu – rekao je Kerum.

– Pametno će biti dosljedno, kako smo i najavljivali u predizbornoj kampanji. Koalicija nas ne zanima, samo dobrobit i interes građana. Bit ćemo kvalitetna oporba u novom sazivu Gradskog vijeća, predlagati i podržavati sve ideje i projekte za dobrobit svih stanovnika Splita – poručila je Marijana Puljak. I Ante Čikotić kaže da će Most, koji je prvi put ušao u splitsko Gradsko vijeće, biti konstruktivna oporba koja će podržati sve kvalitetne programe, a neće se baviti politikantstvom.

– Mi smo sve mladi ljudi, prosjek godina nam je 32 i želimo postaviti nove političke standarde uvažavanja jedni drugih. Nećemo sputavati ništa što je dobro za Split, ali HDZ i Andro Krstulović Opara koji je osobni izbor Plenkovića, nakon svega što se dogodilo, ne mogu graditi većinu na nama. Ako se ne dogovore s drugima, bit će novi izbori – poručio je Ante Čikotić.

SDP kratak i jasan: Ne

Darko Parić, predsjednik splitskog SDP-a, na pitanje hoće li njihovi vijećnici podržati Oparu, odgovorio je kratko: – Ne. Dakle, dan nakon izbora HDZ je od svih političkih opcija u Splitu dobio odbijenicu. Ostanu li svi pri svome, Split će opet na birališta.

Komentara 14

Avatar juricamesko
juricamesko
19:54 06.06.2017.

bit ce Kerum puno meksi ipak su njemu privatni interesi iznad svega

IL
ilijan1a
19:34 06.06.2017.

Keeum idi i Srbiju i protestuj jer tamo ne priznaju glasove...

GE
genex
19:22 06.06.2017.

treba mijenjati zakon.ne može se dozvoliti da izabrani gradonačelnici budu blokirani od de facto izbornih gubitnika.ovo se sve pretvara u komediju.pa,nećemo svako malo ići na nekakve izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije