Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žužulova škola

Za studij diplomacije studenti će plaćati 3000 ili 6000 eura

Miomir Žužul
Arhiva VL
17.10.2010.
u 19:23

Riječ je o jedinstvenom studiju, ne samo u Hrvatskoj već i šire, na kojem će predavanja voditi stručnjaci iz zemlje, ali i inozemstva – kaže Ante Uglešić, dekan Sveučilišta u Zadru

Zadarsko sveučilište postalo je bogatije za još jedan studij – Međunarodnih odnosa i diplomacije. Riječ je o diplomskom studiju koje je zajedno sa Sveučilištem u Zadru pokrenulo privatno Međunarodno sveučilište u Dubrovniku čiji je vlasnik bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

– Riječ je o jedinstvenom studiju, ne samo u Hrvatskoj već i šire, jer studij diplomacije do sada nije bilo moguće studirati u našem okruženju. Natječaj je već u tijeku i trajat će do početka studenog, kada počinju i predavanja. A njih će voditi stručnjaci iz zemlje, ali i inozemstva – kaže Ante Uglešić, dekan Sveučilišta u Zadru. Studij će se, dodaje, izvoditi u Zadru, i to na hrvatskom i engleskom jeziku, te u Dubrovniku, na Međunarodnom sveučilištu, no ondje samo na engleskom. Iako će zadarski i dubrovački program studija biti identični, cijena školarine ipak se razlikuje za one koji su završili preddiplomski studij u Zadru od one koju će morati platiti svi ostali studenti koji steknu pravo upisa. Tako će zadarski studenti za godinu dana studija Međunarodnih odnosa i diplomacije morati “iskeširati” 3000, a svi koji nisu bili studenti Sveučilišta u Zadru čak 6000 eura. (pmž/VLM)

Komentara 4

C9
calamari_91
23:51 17.10.2010.

Da, jedini je problem sto je becka Diplomatska akademija najstarija i najcjenjenija takva ustanova na svijetu, a od Zagreba je udaljena 350 km. Ovaj Zuzul je takav redikul

OB
-obrisani-
12:30 18.10.2010.

Moze on otvorit studij i u Remetincu.Ipak je blize centru metropole.

JA
jankoprekobrda
21:10 17.10.2010.

A ovi Zuzu ce predavati kako pokratsi lovu i onda proci nekaznjeno, ili kako se korupcijon moze uspiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije