Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanje

Vlč. Štefan izabran za ravnatelja Papinskih misijskih djela

'Velecasni Antun Stefan Toni.  Snimio Ivica Beti/VLM'
''
05.02.2011.
u 16:45

U listopadu 1988. godine imenovan je župnikom župe Sainte Famille u mjestu Adjarra, gdje je ostao punih šesnaest godina

 

Velečasni Antun Štefan Toni iz Preloga dekretom Kongregacije za evangelizaciju naroda u Rimu izabran je za nacionalnog ravnatelja Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj. Taj svećenik Varažinske biskupije rođen je 10. ožujka 1960. u Prelogu kao prvo od sedmero djece Franje i Ane. Osnovnu školu polazio je u rodnom mjestu, a Interdijecezansku srednju školu za spremanje svećenika u Zagrebu. Studirao je teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a 1986. zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić zaredio ga je za svećenika, priopćila je Varaždinska biskupija. Iste godine otišao je u Afriku, u državu Benin, gdje je kao misionar djelovao 18 godina. U misijama je najprije bio kapelan u župi Sacré Cour u gradu Porto-Novo, a potom i privremeni upravitelj župe Notre-Dame de l'Altantique u mjestu Djéregbé. U listopadu 1988. godine imenovan je župnikom župe Sainte Famille u mjestu Adjarra, gdje je ostao punih šesnaest godina. Iz misija se vratio 2004. godine u Varaždin, gdje je tri godine vodio biskupijsko povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja i misijski ured. Od 2007. godine do danas obnaša službu duhovnika u Međubiskupijskom sjemeništu u Zagrebu. Na novoj dužnosti bit će do 2016. godine.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
06:58 06.02.2011.

A da se obriije?

SV
svarun
15:58 07.02.2011.

vidim, to je \"udarna\" vijest...blago si ga nama! izgleda da je covjek dobro radio na tome da se utvrdi pojam \"misionarski polozaj\" pa je sad nagradjen...kaj god!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije