Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADIMIR ŽIRINOVSKI

VIDEO Ruski radikal koji je surađivao s Arkanom prošle godine kazao: 'Rat će početi 22. 2. 2022.'

Spring session opens at Russian State Duma
Foto: Russian State Duma/NEWSCOM
1/3
22.02.2022.
u 12:57

Video njegova govora u ruskom parlamentu od 27. prosinca 2021. godine postao je viralan na društvenim mrežama

Ruski predsjednik Vladimir Putin priznao je u ponedjeljak dvije odmetnute proruske regije na istoku Ukrajine i potom zapovjedio ruskoj vojsci da odmah tamo krene u "operaciju očuvanja mira", što je izazvalo oštre osude Zapada i pojačalo strahove da je rat na pomolu. 

Zasad je nejasno hoće li ulazak ruske vojske u samoproglašene republike značiti i početak invazije na Ukrajinu. Još nije poznato kakva će biti brojnost ruskih "mirovnjaka" i kakva će im biti zadaća.

Osude sa Zapada nije trebalo čekati. EU, NATO, SAD, UN istog su mišljenja – Putinova odluka kršenje je međunarodnog prava i ukrajinskog suvereniteta.

Međutim, čini se da je ultranacionalistički ruski političar i predsjednik Demokratske stranke koju se povezivalo s ostavštinom KGB-a, Vladimir Žirinovski predvidio početak službenog sukoba Zapada i Rusije. 

Žirinovski je u ruskoj Dumi održao govor 27. prosinca prošle godine i tom je prigodom kazao: “U 4 ujutro 22. veljače osjetit ćete našu novu politika. Volio bih da 2022. bude mirna. Ali volim istinu.”

Žirinovski je na kraju svog govora dodao: “Neće biti mirno. Bit će to godina kada Rusija ponovno postaje velika.”

Inače, dio ruske  javnosti ovog 75-godišnjaka percipira kao radikalnog populista koji tek povremeno ima svoje "lucidne epizode". On se trenutačno nalazi u bolnici gdje se liječi od posljedica zaraze koronavirusom.

Podsjetimo, Vladimir Žirinovski 1994. obišao je okupirane teritorije u Hrvatskoj te je u pratnji episkopa Atanasija Jevtića izrazio želju za stvaranjem pravoslavne federacije od Knina do Vladivostoka. U vrijeme velikosrpskog napada na BiH, Žirinovski je sa zločincem Arkanom potpisao sporazum o vojnoj suradnji. 



Komentara 13

OC
OCB
13:28 22.02.2022.

Dragi naši srbi... Kao što ste već vidjeli, potpisivanje sporazuma o vojnoj suradnji sa rusima, ništa va nije donio, tako da... Nemojte se previše radovati ako vaš Usnija nešto slično potpiše s ovim malim štakorom.

PO
poluprovokator
13:33 22.02.2022.

Znači Put-in je praznovjeran i brije na numerologiju:-/

Avatar tarana
tarana
14:19 22.02.2022.

Sve jasno piše u horoskopu... samo treba čitati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije