Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKIDANJE MJERE

VIDEO Sudionica prosvjeda roditelja odgajatelja djeci: 'Je l' bi vi bili tužni da vam Tomašević ukrade Božić?'

Screenshot
04.12.2021.
u 16:12

Prosvjed smo nazvali 'Kako je Tomica ukrao Božić' zato što bi ta odluka trebala biti donesena u prosincu kada su božićni blagdani - kazala je Ljiljana Dragić

Brojni roditelji su se okupili zajedno sa svojom djecom ispred Poglavarstva grada Zagreba zbog najavljenog ukidanja mjere roditelji odgojitelji. Prosvjed su nazvali 'Kako je Tomica ukrao Božić'. 

VIDEO: Prosvjed roditelja odgajatelja, snima Kruno Galjar

- Danas smo se ovdje okupili kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo odlukom koja je data u javno savjetovanje. Ne slažemo se s tom odlukom gradonačelnika. Danas je bio zadnji dan javnog savjetovanja. Prosvjed smo nazvali 'Kako je Tomica ukrao Božić' zato što bi ta odluka trebala biti donesena u prosincu kada su božićni blagdani - kazala je Ljiljana Dragić, majka odgojiteljica i jedna od osnivačica inicijative 'Djeca su naša budućnost' za Večernji list. 

Najavila je da će nastaviti prosvjedovati te će biti ispred Skupštine od ranog jutra na danas izglasavanja, te će tada vidjeti kakva će biti odluka. 

- Imamo informacije da će iz oporbe ići s amandmanima prema proračunu da se ne smanji iznos koji se izdvajao. Mora se osigurati iznos koji je do sada bio da bi se sačuvala stečena prava. Što se tiče ostalih amandmana, neki će ići na čuvanje prava korisnika mjera, a drugi pak na kompenzaciju - kazala je Ana Marija Berbić Lacko, predsjednica udruge roditelja odgajatelja

Najavila je da moraju ići na višu razinu i da nije ovo lokalni problem. Kazala je da su se javili premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Zoranu Milanoviću, te da su se javili Središnjem uredu za demografiju. - Mi od nikoga, a ima tu tjedan do deset dana, nismo dobili ni odgovora. 

Na upit jedne žene 'tko će ukrasti Božić' okupljenoj djeci, jedno dijete je kazalo glasno "Tomašević". 

- Ja mislim da neće. Grinch ne postoji. Tomašević postoji, ali valjda neće ukrasti. Je l' bi vi bili tužni da vam ukrade Božić? - upitala je žena djecu, na što je jedno dijete kazalo da onda ne bi bilo poklona. Drugo dijete kazalo je da ne zna, na što je žena na prosvjedu kazala da onda ne bi ni bilo ni borova. 

Potom je najavila da će ispričati priču o Tomislavu Tomaševiću. 

- Tomislav Tomašević je jedan stvor vrlo nezgodne naravi. Čangrizavi vođa čije srce je skoro 5793 puta premaleno. On je živio u jednoj pećini na rubu trešnjevačke šume sa svojim psom koji je bio pun buha. Postojale su dvije stvari koje je Tomica najviše mrzio, a to su bili Božić i roditelji grada Zagreba - ispričala je jedna od sudionica prosvjeda okupljenoj djeci. 

Komentara 34

BL
Blenković
16:52 04.12.2021.

Podrška Tomaševiću. Zašto bi netko sa jednim ili dvoje djece i malim prihodima morao ulagati novac u tuđu djecu umjesto u vlastitu? Ovo je ionako bila populisticka mjera one lopine

ME
Meter
16:44 04.12.2021.

Mjera je skupa i nije dala rezultat, novac neka ide u vrtiće (i djeca)

PO
Polarus
16:46 04.12.2021.

naravno da prosvjedujete... digli kredite na osnovu naknada... i još na crno radite dok su djeca u školi... što ste mislile da je bandić besmrtan? strašno koji IQ imate...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije