Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI

Uzavrele strasti u Trilju: Pristaša bivšeg HDZ-ovaca dobio batine, sve krenulo s vrijeđanjem

Trilj panorama
Ivo Cagalj/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.05.2021.
u 16:43

Naveo je i to da je situacija u posljednjih mjeseci bila 'nabrijana', no i to da se ovako nešto nije smjelo dogoditi.

Lokalni izbori često izazivaju snažne emocije, s obzirom na to da oni za koje se glasa su upravo ljudi iz naše zajednice koje poznajemo. Često upravo su to i naši susjedi, rođaci, školski kolege. Raskol u triljskom ogransku HDZ-a došao je do svojeg vrhunca kad je Damir Lipotić, simpatizer bivšeg gradonačelnika Trilja Ivana Šipića dobio batine na mostu u Trilju od pristaša HDZ-ova kandidata za gradonačelnika. 

Kako piše Slobodna Dalmacija, bivši gradonačelnik Trilja Ivan Šipić izašao je na izbore kao nezavisni kandidat nakon što ga HDZ nije ponovo kandidirao i tako podijelio biračko tijelo. 

- Molim vas, odmah u prvoj rečenici stavite da najoštrije osuđujem svaku vrstu nasilja i vrijeđanja. To nikome ni na koji način ne može donijeti dobro. Ovo što se dogodilo nije vezano uz biračka mjesta, jer na nijednom od njih dvadeset i dva, nije zabilježen ni najmanji incident, i sve protječe u savršenom miru - kazao je Šipić.

Napadnuti Lipotić je odmah zatražio liječničku pomoć, koja mu je pružena u lokalnom Domu zdravlja, nakon čega je poslan u KBC Split.

O cijelom događaju policiju su izvijestili liječnici, a s obzirom da 48- godišnji Lipotić poznaje napadača policija ga je ubrzo pronašla i dovela u prostorije policijske postaje.

- Koliko sam čuo, bila je riječ o međusobnom vrijeđanju koje je završilo fizičkim napadom. Ne znam tko je točno udario Lipotića, ali govori se da je riječ o sinu jednog lokalnog hadezeovca. Ponavljam, nikakvo vrijeđanje i nasilje ne vodi ničemu dobrom niti itko od toga ima ikakve koristi, i jako mi je žao što se to dogodilo. Osuđujem takvo ponašanje, a pogotovo je sve to još gore što se dogodilo na izborni dan - kazao je Šipić i dodao da je Lipotić završio na hitnoj pomoći. 

Naveo je i to da je situacija u posljednjih mjeseci bila 'nabrijana', no i to da se ovako nešto nije smjelo dogoditi. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja PU splitsko-dalmatinska je utvrdila da je prije tog događaja bio još jedan incident, i to u Ulici Poljička republika, gdje su verbalni konflikt imali napadnuti Lipotić i drugi muškarac.

Osim tog incidenta u Trilju zabilježen je još jedan i to u Potravlju oko 13 sati, ispred područne škole u kojoj se nalazi biračko mjesto.

Tamo su se dva muškarca verbalno sukobila, od kojih je jedan zadobio udarac, no nije zatražio liječničku pomoć. Djelatnici Policijske postaje Sinj provode kriminalističku istragu.

VIDEO: Predsjednik HDZ-a  Andrej Plenković na biračkom mjestu

 

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar MK3
MK3
17:19 16.05.2021.

Ovako očito izgleda "Z"-ajedništvo pod Plenkovićem u HDZ-u... Je to taj "septički kordon" o kojem Plenković govori - posvađaj, podijeli pa vladaj unatoč gubitku od izbora do izbora?

DU
Deleted user
17:16 16.05.2021.

"""Raskol u triljskom ogransku HDZ-a došao je do svojeg vrhunca kad je Damir Lipotić, simpatizer bivšeg gradonačelnika Trilja Ivana Šipića dobio batine na mostu u Trilju od pristaša HDZ-ova kandidata za gradonačelnika."""" dobio batine od PRISTAŠA ili PRISTAŠE, mislim dada greska nije slucajna!!!

JO
Josipa1234
17:24 16.05.2021.

A što kriminalac Zdravko Mamić kaže na to na svom FB profilu? I ona druga kukavica njegov brat? TO nas zanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije