Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"nisam ja!

Ubojstvo kolege u krivolovu pokušao svaliti na druge

lov (1)
Damir Špehar/PIXSELL
09.04.2012.
u 18:42

Lovac (51) prvo je policiji tvrdio da je na njega i sada već pokojnog kolegu netko pucao iz obližnjeg gustiša

Za krivolova u šumi Lovska na granici Sisačko-moslavačke i Požeško-slavonske županije u petak navečer poginuo je 45-godišnji Milan Utješinović iz sela Bujavica nedaleko od Lipika. On je još jedna žrtva sve češćih nesreća tijekom lova. Milan je u krivolov otišao zajedno sa svojim 51-godišnjim prijateljem iz sela. Tragedija se dogodila kad se, tijekom lova, 51-godišnjak spotaknuo, pri čemu je opalila puška koju je nosio i na mjestu usmrtila Milana Utješinovića.

Postavljali zamke u šumi

Prvotno je 51-godišnjak tvrdio kako nije on pucao i da tu večer uopće nije koristio svoje oružje. Tvrdio je kako je u njihovu smjeru iz gustiša pucao netko treći, nepoznat, kojeg nisu ni vidjeli, no u to policija nije povjerovala. Ubrzo su utvrđene prave okolnosti nesretnog slučaja. U selu Bujavici mještani kažu kako je dvojac često išao u lov i krivolov.  U Lipiku se neslužbeno može čuti kako su muškarci poznati po krivolovu, odnosno lovu uz pomoć zamki i na druge nedopuštene načine, zbog čega ih je i policija provjeravala.

Sami lovci iz Sisačko-moslavačke županije upozoravaju kako je krivolov jako proširen, teško ga se kontrolira te je postao i prava opasnost za legalne lovce i lovočuvare.

– Krivolovci najčešće idu u šumu po mraku, a tako je stradao, čujem, i ovaj zadnji lovac. Tada je svašta moguće. Teško je razlikovati čovjeka od životinje i nesreće su puno češće nego inače – govori nam Ivan Martinović, lovac s područja Kutine. On je i sam sudjelovao u organiziranom lovu u šumi Lovska, na području Novske, koja je pod koncesijom Lovačkog društva Srndać iz Banove Jaruge. Dodaje da poginulog nije poznavao te ga nije ni viđao u organiziranom lovu na području Kutine i Novske.

Ubojica završio u pritvoru

Očevidom na mjestu događaja rukovodio je zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Siska, a 51-godišnjak je pritvoren te ga, kako doznajemo, očekuje optužni prijedlog za ubojstvo iz nehaja te krivolov. Nesretni Milan Utješinović bio je na listi SDSS-a na izborima za Gradsko vijeće Lipika 2009. godine.

Ključne riječi

Komentara 30

TA
tambora
19:05 09.04.2012.

Tko ide u krivolov ne zaslužuje bolje .

Avatar dariodario551
dariodario551
19:08 09.04.2012.

Meni se isto to dogodilo 2004 g. Nešto je onako u sumrak šušnulo u grmu i ja ispalih rafal, ebiga ti ljudi idu pišati kamo treba i netreba siromah nije imao sreće

MD
mdma
11:37 11.04.2012.

Idi onda u sad zivjeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije