Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HALMED POTVRDIO

U Hrvatsku nije stigla serija cjepiva AstraZenece koju je Austrija povukla

U Đurđevcu organizirano masovno cijepljenje starijih osoba protiv koronavirusa
Damir Spehar/PIXSELL
07.03.2021.
u 18:31

Nema nikakve obustave isporuka niti povlačenja cjepiva u Hrvatskoj, kaže HALMED

U Hrvatsku nije došla serija cjepiva AstraZenece, koju je Austrija povukla dok traje istraga smrti jedne žene nakon cijepljenja i razvijanja embolije pluća kod druge osobe.

Tu informaciju potvrdili su iz Agencije za lijekove i medicinske proizvode za 24sata.

Austrija ih je izvijestila da sumnjaju u neispravnost u kakvoći jedne serije AstraZenecina cjepiva, koja kod nas nije stavljena u promet. Nema nikakve obustave isporuka niti povlačenja cjepiva u Hrvatskoj, kaže HALMED. Bernard Kaić iz HZJZ-a kaže da bi HALMED, kad bi bilo potrebe za povlačenjem neke serije, to onda i naredio te odradio.

Podsjetimo, dvije su žene u Austriji, u dobi od 35 i 49 godina, navodno medicinske sestre, kolegice, primile dozu iz AstraZenecine sporne serije. Istraga je u tijeku.

Komentara 29

Avatar AGRAM
AGRAM
19:19 07.03.2021.

Svuda reklame za cijepljenje, vabe ljude, još malo će biti obavezno, pa onda će te privest kako bi te cijepili..., super. Neka država najprije garantira u slučaju smrti, ili trajnog invaliditeta novćano obeštećenje od 1, odnosno 2 miliona kuna. Nije samo u Austriji taj slučaj. Ima ga svaka država pa tako i kod nas troje. Novinari raspitajte se u staračkom domu Trešnjevka i Sveti Duh.

DU
Deleted user
19:17 07.03.2021.

Umjesto da umornoj javnosti priznaju da je njihov pristup propao, oni ga još pojačavaju i pokušavaju spasiti svoju reputaciju tvrdeći da problem nije u tome što zaključavanja ne funkcioniraju, već u tome što nisu dovoljno represivna.

MI
mile06
19:18 07.03.2021.

Svi ce da Umru nebitno koje je Cjepivo zato recimo NE Cjepivima u protivnom biti ce kasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije