Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELO PROLJETNO ZASJEDANJE HBK

U Hrvatsku dolazi državni tajnik Vatikana kardinal Parolin

Zadar: Nadbiskup želimir Puljić predvodio misno slavlje na Veliki četvrtak
Dino Stanin/PIXSELL
26.04.2022.
u 13:36

Ove godine pada 25. obljetnica od ratifikacije triju Ugovora između Svete Stolice i RH (9. travnja 1997.). Isto tako u siječnju je bila 30. obljetnica priznanja Hrvatske od strane Svete Stolice (13. siječnja 1992., dva dana prije drugih država EU)

Primili smo prošloga tjedna dopis iz Apostolske nuncijature i obavijest o tome da nam dolazi u posjet kard. Petar Parolin, državni tajnik Svete Stolice. Naime, ove godine pada 25. obljetnica od ratifikacije triju Ugovora između Svete Stolice i RH (9. travnja 1997.). Isto tako u siječnju je bila 30. obljetnica priznanja Hrvatske od strane Svete Stolice (13. siječnja 1992., dva dana prije drugih država EU). Imajući u vidu ove dvije važne obljetnice, upućen je u kolovozu prošle godine poziv Državnom Tajniku da posjeti našu zemlju uz spomen na ova dva važna povijesna čina. Kard. Petar Parolin prihvatio je poziv i dolazi u Hrvatsku od 10. do 12. svibnja 2022. godine“, rekao je početku redovitog proljetnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije njezin predsjednik nadbiskup zadarski mons. Želimir Puljić, najavivši dolazak kardinala Parolina u Zagreb.

Biskupi će, uz aktualne teme, ovoga puta razgovarati i o crkvenim financijama, tj. kako je najavio mons. Puljić, uobičajeno godišnje Financijsko izvješće podnijet će Predsjednik ekonomskog vijeća mons. Jure Bogdan i ekonom don Šimun Šindija.

„Povezano s financijama bit će govora o novom uređenju pravilnika o financijskom sustavu Crkve u Republici Hrvatskoj o čemu će izvijestiti mons. Mijo Gorski“, najavio je mons. Puljić.

VIDEO: Milanović pokazao 'figu': 'Očekujem sad reakcije, pozive i prijetnje'

Komentara 1

AA
A.Artuković
13:42 26.04.2022.

Hoće li se sastati s Porfirijem Prvoljubom Perićem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije