Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Capak: Četiri djelatnika Doma pozitivna, Bedeković: Sutra nastupaju strože mjere

Vesna Bedeković
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/5
08.04.2020.
u 23:13

Najviše je zaraženih u Gradu Zagrebu (360) te u Splitsko-dalmatinskoj županiji (196)

U Hrvatskoj su 1343 osobe zaražene koronavirusom, dok je 19 preminulo. Najviše je zaraženih u Gradu Zagrebu (360) te u Splitsko-dalmatinskoj županiji (196).

23:10 Komentirajući proboj koronavirusa u Dom za starije i nemoćne u Splitu, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je otkrio da su među osobljem četiri osobe pozitivne na koronavirus, a potvrdio je da se spremaju i strože mjere za Domove.

- Prva informacija je bila da je samo jedan kat u opasnosti i da njih oko 20 ima temperaturu, ali postoje i na još jednom katu štićenici s temperaturom, uzet im je bris i napravljena je dijagnostika pa ćemo nakon nje znati više, nadamo se da su negativni. Osoblje koje je završilo smjenu u nedjelju, ima pozitivnih, njih četvero. Oni koji su ovaj tjedan preuzeli smjenu, nemaju simptome. U ovom trenutku je jako teško provjeriti da se zvalo epidemiologe, a i oni su rekli da je temperatura blaga pa neka se prati i kasnije nazove, no nitko nije zvao. Mi epidemiolozi nismo tu da bismo sudili, kad ćemo imati sve informacije, reći ćemo kakvo je stanje, a ostali neka donose sudove - rekao je gostujući u RTL Direktu.

Upitan kako će Hrvatska spriječiti da joj se ne dogode slučajevi iz Italije, Španjolske ili Francuske, kazao je: - Kao što znate, prije desetak dana napravili smo nove upute za starije osobe u Domovima. Osjetili smo potrebu pojačati neke mjere i sad već razmatramo još strože mjere. Predložit ćemo načine kako će se provoditi. Testiranje u Domovima će biti raširenije, ali i testiranje u cijelosti, što ispočetka nije bio slučaj. Propisat ćemo stroga pravila, koja smo imali i prije kroz kontrolu onih koji su bili u Domovima. Ali, još ćemo propisati tko će se testirati, no bit će ih više.

22:40 Zbog koronavirusa evakuirana Dječja psihijatrijska bolnica u Kukuljevićevoj u Zagrebu. Više pročitajte ovdje.

21:09 Zaražena šefica infektologije dežurala svaki drugi dan u 63. godini. - Sav teret bio je na dr. Perić, činila je to radi pacijenata i bolnice, treba joj dati medalju! - rekao je Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek. Više pročitajte ovdje.

20:27 Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je poručio da neće biti oprosta ako se pokaže da je netko pogriješio u slučaju ulaska koronavirusa u Dom za starije i nemoćne u Splitu. Više pročitajte ovdje.

20:13 Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić rekla je kako ulazak koronavirusa u staračke domove nije bezopasan te da ga je najvažnije identificirati čim prije i zaustaviti. Više pročitajte ovdje.

FOTO Evakuacija Doma za starije i nemoćne u Splitu

Vesna Bedeković
1/9

18:51 Upitana što je zakazalo u u slučaju Doma za starije i nemoće u Splitu gdje su štićenici imali temperaturu nekoliko dana, a nije bilo nikakve reakcije, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković kazala je kako susta u cjelini nije zakazao, ali da je vjerojatno zakazala jedna od karika u sustavu.

- Ministarstvo je u neprestanoj komunikaciji sa svim domovima na dnevnoj razini. Mi smo u suradnji sa stožerom izdali preporuku o zabrani posjete i to je komunikacija koja ide na dnevnoj razini.U protekla tri tjedna djeluje i naš interni stožer. Ne, nije zakazao cijeli sustav. Na sve moguće načine se komunicira. Ovo je slučaj koji nismo željeli da se dogodi. Ovo je slučaj iz kojeg trebamo učiti i sigurno će generirati nove preporuke za domove. S ministrom Berošem već dogovaramo još strože mjere koje od sutra stupaju na snagu - kazala je gostujući na RTL-u. Dodala je da ravnatelji domova vrlo dobro znaju što je njihova ovlast i odgovornost te da očekuje od njih da se ponašaju odgovorno.

VIDEO Ministrica Vesna Bedeković u Splitu povodom ulaska COVID-19 u Dom za starije i nemoćne

18:41 Ravnatelj splitskog KBC Julije Meštrović za RTL je kazao da nalaze ostalih štićenika doma koji su evakuirani sinoć očekuju u tijeku sutrašnjeg dana. - Stanje bolesnika je zasad nepromijenjeno i možemo reći da je zadovoljavajuće. No, pritom moramo imati na umu da su to bolesnici koji imaju i druge kronične bolesti i zbog toga treba biti oprezan u prognozama - kazao je Meštrović te dodao da im je stanje najbolje moguće. Dodao je da je svim pacijentima je napravljen rengenogram pluća, krvna slika i EKG.

Izrazio je i sućut obitelji 87-godišnjakinje, prve žrtve koronavirusa u Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

- Ona je primljena sa znakovima srčanog zatajenja i onda su na rendgenogramu pronađeni znakovi koronavirusa. Kada je pristigao nalaz, gospođa je preminula. Jako nam je žao, to je prva žrtva u našoj županiji. Epidemiološka služba je poduzela sve potrebne mjere nakon toga - kazao je.

Dodao je da su svi zaraženi u županiji dobrog općeg stanja, osim onih koji su na respiratoru. No dobra vijest je, kaže, da su četiri osobe maknuli sa respiratora i sada su bolje. - Građani mogu biti mirni, svega ima dovoljno i sve je pod kontrolom- poručio je.

17:40 Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" uveo je osam telefonskih brojeva na kojima građani mogu dobiti psihološku pomoć ako su u samoizolaciji ili karanteni. Razgovarati sa stručnjacima može se svaki dan od osam do 22 sata na sljedećim telefonskim brojevima: 01 2991 356, 01 4696 276, 01 4696 107, 01 4696 297, 01 6468 334, 01 6468 335, 01 6468 337 i 01 6468 338, izvijestili su iz tog zavoda.

Telefonski brojevi namijenjeni su svima koji osjećaju potrebu za psihološkom pomoći u novonastaloj kriznoj situaciji vezanoj za koronavirus.

"Stručne savjete o tome kako se nositi s tom situacijom i kako smanjiti tjeskobu svakodnevno će pružati psiholozi, psihoterapeuti i psihijatri Nastavnog zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'", stoji u priopćenju.

17:30 Splitska policija će na traženje Općinskog državnog odvjetništva započeti izvide u Domu za starije i nemoćne iz kojeg je u bolnicu evakuirano 49 štićenika, a deset ih je zaraženo koronavirusom, doznaje se u policiji.

Policija je potvrdila kako su zaprimili traženje Općinskog državnog odvjetništva u Splitu za poduzimanjem izvida sukladno Zakonu o kaznenom postupku.

"S obzirom da su izvidi tajni ne možemo pružiti više informacija o sadržaju mjera i radnji koje ćemo poduzeti", kazali su u policiji.

17:08 Kako su djeca zaposlenica doma za starije i nemoćne u kojem se raširila zaraza koronavirusom bila u vrtiću 'More', pokrenute su epidemiloške mjere koje uključuju dezinfekciju prostora, a djelatnice vrtića poslane su kući, piše 24sata.

17:04 Voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Bernard Kaić u srijedu je počeo izvid u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu tijekom čega će razgovarati sa osobljem i štićenicima.

Kaić je najavio da će se najprije izvidjeti organizacija rada i tijek ljudi, a potom će provjeriti koga još treba uzeti u obzir radi testiranja i procijeniti mogućnost proširenosti infekcije.

Želimo vidjeti što se još može i treba napraviti kako bi se smanjio rizik od širenja infekcije, izjavio je Kaić novinarima ispred Doma umirovljenika.

"Rekli su nam da unutar doma više nitko nema nikakve simptome, no mi ćemo to sada sve temeljito provjeriti", ustvrdio je Kaić.

16:33 Stožer CZ Splitsko-dalamtisnke županije priopćio je kako je jedna osoba starije životne dobi (87 godina) iz Splita koja je bila zaražena covidom-19 preminula u KBC-u Split. Više pročitajte OVDJE

15:50  Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je u srijedu da će unutar mjesec dana u Hrvatskoj biti proizveden domaći respirator. Više pročitajte OVDJE

15:19 Grad Prelog je protiv toga da cijela Međimurska županija postane jedna zona za izdavanje e-propusnica. Više pročitajte OVDJE

14:34 Ukidanjem propusnica unutar područja Policijskih postaja na području Zagrebačke županije značajno bi se olakšao svakodnevni život našim građanima, a onda i svima onima koji neumorno rade unutar lokalnih stožera civilne zaštite. Više pročitajte OVDJE

14:02 U Hrvatskoj je novozaraženih 61 osoba, čime je ukupna brojka 1343 oboljelih. U posljednjih 24 sata preminula je jedna osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 19. Do sada je napravljeno 13 125 testova na koronavirus, a u samoizolaciji je 14 258. Više pročitajte OVDJE 

13:48 U Međimurskoj županiji nema novooboljelih, pa ih je i dalje ukupno šest, s time da je jedna osoba izliječena. U samoizolaciji su 1002 osobe. Od 13. ožujka do 8. travnja utvrđeno je 50 kršenja samoizolacije, a 311 osoba zatečeno je u kontroli bez propusnica.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije uputio je inicijativu da Međimurje bude jedinstvena zona kretanja bez propusnica. Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije izdao je suglasnost za pozitivnim izdavanjem rješenja, no osnovna pretpostavka za to je suglasnost svih općina i gradova na području Međimurske županije. U ovim trenucima načelnici i gradonačelnici donose odluke o potpisivanju Sporazuma među općinama i gradovima o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području Međimurske županije, temeljem čega će Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske izdati suglasnost, javljaju iz Međimurske županije. 

13:43 Na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrđena je informacija o tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o osobama koje su bliski kontakti od prije pozitivne osobe. Tako je u ovoj županiji do sada ukupno oboljelo 18 osoba, a jedna je preminula. U zgradi COVID 1 brodske Opće bolnice dr. Josipa Benčevića hospitalizirane su dvije osobe. Od zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji je 25 liječnika i 43 medicinske sestre.

- Istaknuo bih da je izuzetno bitno poštivanje svih mjera. Možemo mi svaki dan držati press konferencije, govoriti i uvjeravati, ali ponovno molim za suradnju građane, jer ako nema tog socijalnog kontakta, bit će manje oboljelih ili neće ni biti. Dakle, puno toga ovisi o nama – rekao je dr. Ante Cvitković, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

13:30 U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 17 osoba pozitivnih na COVID-19. U samoizolaciji su 22 osobe, među kojima je sedam stranaca, kazao je župan Blaženko Boban

13:19 Ministar Vili Beroš kazao je na konferenciji Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije da su evakuirali 49 štićenika Doma za starije i nemoćne. Deset štićenika pozitivno je na koronavirus, a u tijeku je testiranje uzoraka ostalih štićenika. Više pročitajte OVDJE

12:55 - Novozaraženih koronavirusom u Gradu Zagrebu je devet, a 51 novih osoba u samoizolaciji. Time broj zaraženih u glavnom hrvatskom gradu raste na 360, a broj ljudi u samoizolaciji na 4748. Više pročitajte OVDJE

12:42 - Ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru je objavio da nitko od korisnika Doma za starije i nemoćne u Splitu nije na respiratoru. 

12:39 - Prema posljednjim informacijama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih koronavirusom je i dalje 64, a svih 27 uzoraka koji su poslani u ponedjeljak na testiranje su negativni. Još uvijek se čekaju nalazi 29 uzoraka poslanih na analizu u utorak. U kućnoj izolaciji su 42 pozitivne osobe. Hospitalizirano je 14 pozitivnih pacijenata.

12:36 - Na području Sisačko-moslavačke županije jedna je novooboljela pacijentica od bolesti COVID-19, saznajemo u županijskom Stožeru civile zaštite. Riječ je o djelatnici Financijske agencije u Sisku gdje su do sada tri dokazano oboljele osobe i zbog čega je u tijeku proširena epidemiološka obrada glede utvrđivanja međusobne povezanosti, izvora zaraze kao i poduzimanje svih mjera u sprječavanju daljnje propagacije ove bolesti.

Od dvadeset i jednog pacijenta s područja Sisačko-moslavačke županije, dvoje pacijenata je ozdravilo (jedan iz Siska i jedan iz Petrinje), te je trenutačno 19 pozitivnih pacijenata na našem županijskom području. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se pet pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

Trideset i devet osoba prekršilo je mjeru samoizolacije, a ukupno je samoizolacija prekršena četrdeset i pet puta. Trideset i četiri osobe prekršile su mjeru samoizolacije jedan puta, jedna osoba je prekršila mjeru tri puta, a četiri osobe dva puta. U kršenju zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući dominiraju muškarci i oni čine trideset i tri prekršitelja mjera samoizolacije, a šest prekršitelja su žene. Najviše kršenja samoizolacije bilo je na području Policijske postaje Sisak gdje je ukupnih prekršaja četrnaest, a zatim slijede PP Kutina sa šest kršenja, na području PP Hrvatska Kostajnica također je šest kršenja, PP Novska pet kršenja, PP Gvozd pet kršenja, PP Dvor tri kršenja, PP Petrinja dva kršenja, PP Glina dva kršenja i na području PP Sunja dva kršenja.

VIDEO: Ministar Davor Božinović o popuštanju mjera

12:19 – U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja oboljenja od COVID-19. Ukupan broj oboljelih u toj županiji sad iznosi 32, a ozdravilo je ukupno sedam osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 24 osobe koje su trenutačno dobrog općeg stanja, dok se jedna osoba još uvijek nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' u Zagrebu. Kod posljednjih dviju oboljelih osoba radi se o bliskim kontaktima posljednjeg oboljelog, kažu u Stožeru. 

U preventivnoj mjeri samoizolacije nalazi se 1591 osoba, od kojih je 91 kontakt oboljelih.  Tijekom jučerašnjeg dana u Varaždinskoj županiji testirane su 33 osobe, a dosad ukupno 553. U posljednja 24 sata PU varaždinska nije zabilježila nijedan slučaj kršenja mjera samoizolacije, ali je zabilježila 48 slučajeva kretanja bez valjane propusnice.

– Vidljivo je da mjere koje su komunicirane od Nacionalnog stožera daju rezultate u obliku sprečavanja nekontroliranog širenja epidemije. Želim zahvaliti svima koji svakodnevno ulažu veliki trud kako bi se te mjere provodile, ali velika zahvala i svim građanima koji ih se također već više od mjesec dana pridržavaju – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

11:53 – Nakon što protekla četiri dana nije bilo novozaraženih osoba koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, danas je potvrđen novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o muškoj osobi iz Garešnice koja je zaprimljena na liječenje u izolaciju u Općoj bolnici Bjelovar.

U tijeku je obrada kontakata zaražene osobe u skladu s epidemiološkim smjernicama. Sedma je to osoba zaražena koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a podsjetimo, tri osobe statistički se vode kao zaražene, no one imaju samo prebivalište na području naše županije te nisu testirane i ne liječe se u Općoj bolnici Bjelovar. Ukupno je do sada na koronavirus u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji testirano 119 osoba.

11:30 – U Karlovačkoj je županiji jedna novooboljela osoba od koronavirusa, pa je trenutačno 25 oboljelih osoba koje se liječe.

– Novooboljeli je muškarac srednjih godina iz Karlovca, inače kirurški zbrinuti pacijent. Oboljela osoba zbog akutnog stanja
prebačena je u KB Dubrava. Odmah po saznanju o potvrđenoj zarazi novim koronavirusom započele su se poduzimati propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti. Provode se procesi utvrđivanja njihovih kontakata, a svi kontakti dobit će mjere samoizolacije. Važno je napomenuti da su se prilikom kirurškog zahvata poštovale sve sigurnosne mjere te su zdravstveni djelatnici Opće bolnice Karlovac odlično pripremljeni i opremljeni za zahvate sličnog tipa, a pod novim okolnostima. U Općoj bolnici Karlovac hospitalizirano je šest osoba, 16 ih je na kućnom liječenju, a tri osobe su na liječenju u Zagrebu.
Ukupno su do sada testirane 443 osobe. Čekaju se nalazi 30 uzoraka – pojašnjavaju u Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije.

Vesna Bedeković
1/8

U posljednja 24 sata PU Karlovačka zabilježila je dva kršenja samoizolacije. Organiziranim povratkom u Republiku Hrvatsku u Karlovačku županiju vratilo se pet osoba. Četiri osobe pristigle su organiziranim prijevozom, uzeti su im brisevi, a pristigli su nalazi negativni. Jedna osoba pristigla je osobnim automobilom te se testirala i prije ulaska u RH te njezine nalaze još očekujemo. Svi pristigli putnici dobili su obvezu 14-dnevne samoizolacije. U karanteni u Karlovačkoj županiji trenutačno se nalazi samo jedna osoba.

11:28 – Ribolovci u Međimurju s veseljem su dočekali vijest da Stožer civilne zaštite Međimurske županije odsad može "regulirati individualni odlazak u ribolov". Dopuštenje za to stiglo je iz nacionalnog Stožera.

– Sukladno navedenom, od 8. travnja 2020. dozvoljava se individualni odlazak u ribolov uz pridržavanje svih mjera vezanih uz sprečavanje širenja virusa COVID-19 – navodi se u dopisu koji je stigao iz županijskog Stožera civilne zaštite.

11:20 – Na koronavirus je pozitivna i prva liječnica u KBC-u Osijek, i to prof.dr.sc. Ljiljana Perić, šefica Klinike za infektologiju, koja je već tjednima na "prvoj crti" obrane od COVID-19. Više ovdje.

11:18 – U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirane su četiri novoobljele osobe od koronavirusa i sad ih je ukupno 89. Još se čekaju nalazi za njih 17. U ovoj su županiji do sada obavljena 452 testiranja na COVID-19.

11:00 – U Šibensko-kninskoj županiji u posljednja 24 sata tri su nova slučaja zaraze od koronavirusa. Riječ je o osobama koje su kontakti s ranije oboljelima i svi su povezani s kninskom bolnicom. Više ovdje.

VIDEO Božinović: Zahtjev za E-propusnice podnijelo i 28 osoba koje su COVID pozitivne

10:42 – Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je da imaju tri nova slučaja koronavirusa, od 61 testiranog uzorka.

Radi se o bliskim kontaktima s već pozitivnim osobama u samoizolaciji, epidemiološki obrađenima i u vezi s događajima na sjeverozapadu Istre. Troje pacijenata je izliječeno, što čini ukupno petnaest izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji. Jučer su uzeta još 32 uzorka brisa koja su na testiranju, a o rezultatima će naknadno izvijestiti.

10:25 – PU vukovarsko-srijemska izvijestila je u svome redovitom priopćenju kako su u utorak zaprimili dojavu o radu jednog ugostiteljskog objekta protivno odluci Stožera. Policija je odmah izašla na teren, gdje se i potvrdilo kako objekt radi, o čemu je izviješten Državni inspektorat.

Do sada su na području PU vukovarsko-srijemske zabilježena i utvrđena tri kršenja Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja športskih i kulturnih događanja koja su se odnosila na rad ugostiteljskih objekata protivno odredbama prije navedene Odluke. Iz PU izvijestili su i kako od 22 sata 6. travnja do 22 sata 7. travnja nisu imali evidentiranih dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, od 22 sata 6. travnja do 22 sata 7. travnja na kontrolnim punktovima na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske policijski službenici utvrdili su 19 kršenja mjera iz spomenute Odluke.

9:57 – Stožer civilne zaštite Zadarske županije javlja da je zabilježeno troje novih zaraženih koronavirusom i oni su vezani za ortopedsku bolnicu. Četiri su osobe na respiratoru.

Zadarski stožer potvrdio je da je jučer u bolnici na odjelu za COVID-19 s prvog kata pao 39-godišnjak koji je pozitivan na koronavirus. Zadobio je teške tjelesne ozljede noge i slezene i operiran je. Utvrđuje se je li slučajno pao, a kaznenog djela nema.

Policija je izvršila 498 provjera mjere samoizolacije i već treći dan nije utvrđeno nijedno kršenje. Policija je vratila 66 osoba na nadzornim prometnim punktovima.

9:43 – Prema najnovijim informacijama županijskog stožera civilne zašite u Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja koronavirusa. Riječ je o dva slučaja iz Vinkovaca i jednom iz Vukovara. S ta tri nova slučaja u Vukovarsko-srijemskoj županiji zabilježeno je ukupno 29 oboljelih osoba. Opća županijska bolnica Vinkovci ima pet hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji zbog blažih simptoma bolesti. I dalje su na COVID-19 pozitivna dva liječnika, tri zdravstvena i jedan nezdravstveni djelatnik. Ukupno je 18 liječnika, 36 medicinske sestre i tri nezdravstvena djelatnika u samoizolaciji.

– S jučerašnjim danom testirane su 333 osobe. U samoizolaciji na području naše županije nalazi se 579 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana nije bilo dojava o kršenju samoizolacije – navode iz stožera.

9:00 – Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban gostovao je na televiziji N1, gdje je govorio o sinoćnjoj evakuaciji staračkog doma u kojem je došlo do proboja koronavirusa među najugroženijom dobnom skupinom.

– Svi štićenici s problematične etaže prebačeni su u bolnicu na Križine, a čim posljednji čovjek izađe, etaža će biti dezinficirana. Za sada imamo informaciju o nekoliko pozitivnih štićenika na koronavirus, ali već tijekom dana bit će uzeti brisevi ostalih, ali i osoblja koje je radilo u domu – kazao je Boban.

Na pitanje očekuje li ostavku ravnatelja doma Ivana Škaričića, koji je kazao kako već deset dana zna za potencijalnu prisutnost virusa, župan je odgovorio:

– Ovo nije vrijeme za politiziranje, no ako epidemiolozi i struka utvrde da je bilo propusta, bit ću rigorozan u svojim odlukama – izjavio je župan osvrnuvši se na Škaričića koji je nekad prilično kontroverzno obnašao dužnost gradonačelnika Omiša. 

7:05 – Do jutros je evakuirano 45 štićenika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu u splitski KBC, a evakuacija je trajala cijelu noć. Njih deset pozitivno je na koronavirus, no sada nemaju teže simptome – neslužbeno se doznaje. Više ovdje.

6:40 – Otvaranje tržnica jedna je od glavnih inicijativa koja je došla od lokalnih civilnih stožera. Usto, ti stožeri predlažu i da se omogući lakše kretanje ljudi između općina u jednoj županiji, a pri tome imaju i rješenje za to – izdavanje e-propusnica za veće teritorijalne cjeline, a ne gradove i općine pojedinačno. Više ovdje.

VIDEO Ministar Vili Beroš ljutit zbog nediscipline: Neki se još okupljaju u kafićima

Ključne riječi

Komentara 31

DJ
DjD
09:53 08.04.2020.

E moj Blaženko Bobane. A kao ne zna se što i kako je i što radio ravnatelj u Omišu? Bez ikakvih kvalifikacija sa pravomoćnom presudom. I onda uhljebljenje u starački dom. Kao tamo ćemo smistit našeg čovika. Kad ono eto ti ga vraže...

5S
505.scrtom
10:11 08.04.2020.

U Njemačkoj se dogodio isti slučaj u jednom domu za starije gdje su skoro svi inficirani a 13 je umrlo, evakuirani su,izjavili su da će to završiti na sudu zbog nečijeg propusta ,to su ozbiljne stvari..

Avatar kokobil
kokobil
10:14 08.04.2020.

Ne bi li bilo zgodno da su Škaričić i Bedeković već dali ostavke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije