Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA STOŽERA

Bandić odgovorio novinarima: A tko bi trebao biti šef Stožera? Moja mama?

Zagreb: Bandić predstavio Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
08.04.2020.
u 12:51

Koordiranje svih aktivnosti preuzima čelnik izvršne vlasti, u mom slučaju to je gradonačelnik - odgovorio je Milan Bandič

Novozaraženih koronavirusom u Gradu Zagrebu je devet, 51 novih osoba u samoizolaciji. Time broj zaraženih u glavnom hrvatskom gradu raste na 360, a broj ljudi u samoizolaciji na 4748. U karanteni se još uvijek nalazi 12 osoba, a psihološku pomoć jučer je dobilo još 147 ljudi, pa je tako taj broj sad 3153. 

- Važno je pri tom napomenuti činjenicu da imamo dva bolesnika u našoj psihijatrijskoj bolnici za djecu zatvorenog tipa. Jedan je liječnik, a jedna osoba koja pripada tehničkom "supportu" bolnice - kazao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. U samoizolaciju je poslano 34 ljudi, danas je provedeno testiranje te je učinjena dezinfekcija bolnice. 

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić javlja da je u za kršenje samoizolacije do sad stiglo 825 dojava a u 245 slučaja utvrdilo se kršenje. Od ugostiteljskih objekata 22 ih je prekršilo zabranu rada, a utvrđeno je i 9 kršenja zabrane okupljanja kod građana. Načelnik još jednom ponavlja da su drugi oblici kriminala u padu.

Povodom vijesti da je u splitskom domu za starije čak 10 štićenika pozitivno na koronavirus, gradonačelnik Milan Bandić je rekao da Zagreb nema niti jedan pozitivan slučaj u svojim domovima. 

-  Prvi smo u Republici Hrvatskoj prije naputka centralnog stožera zabranili ili zapriječili posjete našim domovima za starije - kazao je Bandić, i  apelirao je na sve da se drže naputaka nacionalnog stožera civilne zaštite, a zahvalio se i Gradskim tržnicama. Četiri su danas ponovno otvorene, pod ograničenim uvjetima. 

Osvrnuo se i na medijske objave oko činjenice da je sebe postavio kao načelnika Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. 

- A tko bi trebao? Moja mama?  Koordiranje svih aktivnosti preuzima čelnik izvršne vlasti, u mom slučaju to je gradonačelnik - objasnio je Bandić, i ispričao se Zagrepčanima koji još uvijek nemaju toplu vodu.

- Jučer smo posvetili sjednicu Stožera samo dimnjacima, i sutra ćemo dobiti izvješće šefa Plinare i predsjednika sekcije dimnjačara po tom pitanju - kazao je gradonačelnik. 

Komentirao je i rezanje plaća zaposlenicima u Gradu i koji se financiraju iz gradskog proračuna, kao i objavljene mjere o obustavi izvršenja gradskog proračuna.

- Jučer sam potpisao obustavu izvršenja propračuna i svih 17 članaka. Ukoliko to ne bude dostatno, radit ću rebalans proračuna i ići s tim na gradsku skupštinu. Da li će biti dostatne ili ne pokazat će vrijeme - rekao je Bandić. 

 

 

Komentara 14

Avatar AlPoS
AlPoS
15:59 08.04.2020.

Zašto mediji ne rade u interesu naroda, odnosno da jednostavno ne dolaze na presice ove osobe. Prestanite ga pratiti, ignorirajte ga i ovo biće neće imati publike.

TK
Ten-kre
17:39 08.04.2020.

Ti bi trebao po svim pravima, pravilima, zakonima i drugim regulama delati doživotnu u Lepoglavi.

KO
Kokoiduhovi
14:04 08.04.2020.

Šef ili načelnik Stožera CZ Zagreba treba biti ugledna i nekompromitirana osoba koja je dipl. ing. građ. ili arhitekt. i koja će odabrati dva zamjenika, također ugledne i nekompromitirane osobe, dipl. ing. građ -statičar i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije