Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O SPLITSKOM DOMU

Župan Boban: Neće biti oprosta ako se pokaže da je netko pogriješio

Župan Blaženko Boban
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/10
08.04.2020.
u 20:27

- Što se tiče odgovornosti, ja sam odmah jutros tražio izvještaj ravnatelja. To sam dobio. Očekujem tijekom večeri ili ujutro izvještaj epidemiologa, koji vrše sada uvid, pojačani s gospodinom Kaićem, Taj izvid kad dobijemo, ja ću reagirati - kazao je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je poručio da neće biti oprosta nikome, ako se pokaže da je netko pogriješio u slučaju ulaska koronavirusa u Dom za starije i nemoćne u Splitu.

- Mi smo u Stožeru i ja osobno prvu informaciju dobili da je uopće pozvan epidemiolog u ponedjeljak oko 12 sati. Izvid je vršen i uzeti su brisevi. U utorak oko 17 sati saznali smo da je 10 štićenika pozitivno. Reagiralo se u roku od pola sata. I ravnatelj KBC-a i ravnatelj Hitne su jako brzo reagirali i štićenike prebacili. Zahvaljujem i osoblju bolnice i djelatnicima Hitne - rekao je Boban za Dnevnik Nove TV.

Komentirao je i tvrdnju ravnatelja Doma da su neki pacijenti imali simptome 10-ak dana.

- Što se tiče odgovornosti, ja sam odmah jutros tražio izvještaj ravnatelja. To sam dobio. Očekujem tijekom večeri ili ujutro izvještaj epidemiologa, koji vrše sada uvid, pojačani s gospodinom Kaićem, Taj izvid kad dobijemo, ja ću reagirati i moram odmah reći i još jednom naglasiti: Nema oprosta nikome u situaciji da se pokaže da je u tom lancu netko pogriješio - kazao je župan.

Dodao je da je ravnatelj doma u svom izvještaju napisao da je poduzeo sve mjere koje je dobivao od resornog ministarstva i stožera. 

- Taksativno ih je nabrojao. Rekao je također da čim su uočili da nešto nije u redu, da su pozvali epidemiologe - kaže Boban.

FOTO Evakuacija Doma za starije i nemoćne u Splitu

Župan Blaženko Boban
1/9

Komentara 4

JZ
jzadra17
21:32 08.04.2020.

Ti si tvrdio da je sve uredu da se svi pridržavaju mjera. Sada se vidi da nisi govorio istinu znači prema tebi prvom ne smije biti oprosta pa onda i drugim uhljebima nesposobnim i neradnicima.

MA
macor
21:23 08.04.2020.

Zaista se sve svodi na spasavanje ravnatelja ovoga doma. Umrli zbog necijih pogresaka ce nevazni biti. Jos ce obitelji optuziti zasto svoje najmilije nisu kucama odveli.

LE
Lenjin
07:56 09.04.2020.

Ako vam domovi ne odgovaraju njegujte sami.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije