Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA KONSENZUSA

U Prelogu ne žele da cijelo Međimurje bude jedna zona za e-propusnice

Ljubomir Kolarek, novoizabrani gradonačelnik
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
08.04.2020.
u 15:19

Stožer Civilne zaštite Međimurske županije poslao je prije nekoliko dana zahtjev Nacionalnom stožeru da cijela županija bude jedna zona, no očito je da nema konsenzusa među gradovima i općinama.

Grad Prelog je protiv toga da cijela Međimurska županija postane jedna zona za izdavanje e-propusnica.

- Prema našem mišljenju, u ovom trenutku, a uoči predstojećih blagdana, donošenje ovakve odluke donijelo bi povećanu migraciju stanovništva unutar Međimurske županije. Veliki broj ljudi koji će stići iz inozemstva, također, u ovom trenutku predstavljaju potencijalnu opasnost, a nepostojanjem bilo kakvog ograničenja kretanja opasnost bi sigurno povećali. Iako je epidemiološka situacija u Međimurskoj županiji trenutno povoljna, primjeri iz bliže i dalje okolice (Austrija, Slovenija) ne daju nam za pravo opustiti se. Ne zbog toga što želimo igrati se lokalnih moćnika, već isključivo i samo zbog zaštite naših ljudi", piše u očitovanju gradonačelnika Ljubomira Kolareka, koji predlaže da se organizacija kretanja bez propusnica organizira prema trima zonama koje pokriva Policijska uprava međimurska - Policijska postaja Prelog, Policijska postaja Čakovec i Policijska postaja Mursko Središće.

- U razgovoru s gradovima Čakovec i Mursko Središće, primili smo i njihovo mišljenje te se i oni slažu s ovakvim prijedlogom, navodi Kolarek. 

Stožer Civilne zaštite Međimurske županije poslao je prije nekoliko dana zahtjev Nacionalnom stožeru da cijela županija bude jedna zona, no očito je da nema konsenzusa među gradovima i općinama.

Komentara 4

KR
kronika20
16:17 08.04.2020.

Župan Preloga je u pravu, jer veća sloboda kretanja i bliske komunikacije znači znatno veću opasnost za širenje zaraze.

RE
ReŽutiizelenivolt
15:59 09.04.2020.

Nek pita prvo sve građane, ne šerifi moraju se pravit vazni, a struka i gos. Župan govore drugo!, sramota za gradonacelnike selendri, mos mislit koji gradovi.

ZE
Zambija export-import
15:52 08.04.2020.

To je zato što u Prelogu nema manjinskih naselja, jednom odlukom nekoliko muha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije