Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Ukidaju li se propusnice unutar Zagrebačke županije?

Manje općine na području naše Županije nemaju primjerene trgovine, nemaju benzinske postaje, banke i pošte i nužan je odlazak u veću sredinu kako bi se, usprkos ovim neuobičajenim i na neki način izvanrednim okolnostima, moglo donekle normalno funkcionirati.
08. travnja 2020. u 14:58 30 komentara 37549 prikaza

Ukidanjem propusnica unutar područja Policijskih postaja na području Zagrebačke županije značajno bi se olakšao svakodnevni život našim građanima, a onda i svima onima koji neumorno rade unutar lokalnih stožera civilne zaštite.

Zagreb: Tržnica Špansko u vrijeme pandemije koronavirusa PREDLAŽU UBLAŽAVANJE MJERA Lokalni stožeri: Otvorite tržnice i omogućite propusnicu za više općina

- Ne vidim zašto to ne bi bilo moguće u Zagrebačkoj županiji, ako su takvi zahtjevi odobreni drugima, prije svega Županijskim stožerima na njihovu inicijativu - rekao je Mihael Zmajlović, saborski zastupnik koji je uputio inicijativu Ministarstvu unutarnjih poslova RH, Ravnateljstvu civilne zaštite i Stožeru civilne zaštite RH kojom traži proširenje područja za kretanje građana bez propusnica unutar granica Policijskih postaja na cijelom teritoriju Zagrebačke županije.

U obrazloženju svoje inicijative Zmajlović navodi da je na području Zagrebačke županije osnovano osam policijskih postaja koje pokrivaju devet gradova i 25 općina te predlaže Stožeru civilne zaštite RH da donese Odluku kojom bi se građani unutar područja Policijskih postaja mogli nesmetano kretati bez propusnica i to bez nepotrebnog administriranja, koordinacija i sklapanja sporazuma između jedinica lokalne uprave i samouprave. Građani Zagrebačke županije disciplinirano poštuju mjeru ograničenja kretanja uz propusnice, ali veliki problem predstavlja pritisak za izdavanje propusnica jer manje općine nemaju mogućnosti zadovoljenja svih životnih potreba građana.

Davor Božinović MINISTAR UNUTARSNJIH POSLOVA Božinović: Zahtjev za E-propusnice podnijelo i 28 osoba koje su COVID pozitivne

Manje općine na području naše Županije nemaju primjerene trgovine, nemaju benzinske postaje, banke i pošte i nužan je odlazak u veću sredinu kako bi se, usprkos ovim neuobičajenim i na neki način izvanrednim okolnostima, moglo donekle normalno funkcionirati.

- Zagrebačka županija u svom je najvećem dijelu ruralna županija, pred nama je vrijeme sjetve poljoprivrednih kultura i drugih poljoprivrednih radova, nabavke smjemenskog materijala i umjetnog gnojiva, poljoprivredne površine često se nalaze i u drugim jedinicama lokalne uprave i samouprave pa će potrebe za izdavanjem propusnicama biti još veće, stoga smatram nužnim donijeti Odluku koju predlažem i koja je logična jer u svojem najvećem dijelu ovaj prijedlog u skladu je s teritorijalnim ustrojem bivših općina i stanovništvo manjih općina prirodno je orijentirano pripadajućim gradovima - ističe Zmajlović.

Sibenik: Od danas su na snazi nove e-propusnice za kretanje građana tijekom koronavirusa Pao na kontroli prometa Policija provjeravala propusnice pa dolijao bjegunac od zatvora

- Namjera ove inicijative nije poziv na nepridržavanje svih mjera koje je propisao Nacionalni stožer. Pozivam građane Zagrebačke županije, da kao i do sada poštuju i pridržavaju se uputa Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Moramo biti svjesni odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana - poručio je.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • Neutrino:

    Ovo samo pokazuje koliko su zapravo općine otežavajući faktor za život građana i gospodarstvo u Hrvatskoj. 8 općina u Zagrebačkoj županiji je sasvim dovoljan broj.

  • otrovnijezik:

    Uveo bih ja "ausweis" svima i svim županijama dok se balkanci ne nauče ponašati. Tko se pravi grbav "schießen". Kako bi se brzo uveo red.

  • Biouskoli91:

    Ionako su vec sad izgubile svrhu, posto je izdano preko 600.000 propusnica.