Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA SELIDBA

Transfer u Varaždin: Petrač u tajnosti premješten u toplice

'08.12.2008.,Zagreb,Hrvatska - Zupanijski sud u Zagrebu.Na sudjenju generalu Vladimiru Zagorcu danas je svjedocio Hrvoje Petrac.Zagorcu se sudi zbog nestalog dragog kamenja.Afera dragulji.Hrvoje Petra
'Davor Puklavec/24sata'
27.08.2010.
u 20:41

Fizikalna terapija u Varaždinskim Toplicama zbog teškog oštećenja kralježnice odvijat će se "pod stražom" i – na račun hrvatskih poreznih obveznika .

Hrvoje Petrač, jedan od najpoznatijih hrvatskih zatvorenika koji služi kaznu od sedam i pol godina zatvora zbog otmice sina generala Zagorca i iznude, od 6. kolovoza u zatvoru je u Varaždinu. Premješten je u strogoj tajnosti, što je, kad je o njemu riječ, uobičajena praksa, iz zatvora u Bjelovaru gdje je bio šest mjeseci. U Pulu je bio premješten iz Lepoglave u listopadu 2008. godine, a selidbu od jednog do drugog hrvatskog zatvora Uprava za zatvorski sustav redovito je opravdavala organizacijsko-tretmanskim razlozima.

Ovaj put uz organizacijske razloge premještaj je odobren i zbog potrebe organiziranja liječenja.

Terapija za bolna leđa

Tako će za koji dan Hrvoje Petrač opet na put, ali tek do Varaždinskih Toplica, gdje će se fizikalna terapija koja mu je određena zbog teškog oštećenja kralježnice odvijati "pod stražom" i na račun hrvatskih poreznih obveznika jer će troškove liječenja i osiguranja zatvorenika koje u njegovu slučaju prelazi okvire uobičajenog platiti Uprava za zatvorski sustav. Da je Petraču bio odobren prekid kazne, koji je višekratno tražio upravo zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, toplice bi si platio sam.

– Petrač je u strogoj tajnosti, prilično naglo, premješten iz Bjelovara. Kad je već bio u Varaždinu, obaviješten sam da mi je klijent na "novoj adresi", što me iznenadilo jer je riječ o zatvoru istog tipa, a očekivao sam da će s obzirom na omjer kazne, jer izdržao je pet od sedam i pol godina, i zbog pogoršana zdravlja biti upućen u ustanovu poluotvorenog ili otvorenog tipa gdje su uvjeti izdržavanje kazne blaži – kaže odvjetnik Velimir Došen, Petračev opunomoćenik za zastupanje u pitanjima izdržavanja kazne. Zbog toga je uputio prigovor Upravi za zatvorski sustav, no nakon potvrde Petraču će napokon, nakon višekratnog traženja potkrijepljenog medicinskom dokumentacijom, biti osigurano liječenje u specijaliziranoj ustanovi te nema razloga za nove prigovore.

 Dvaput tražio prekid kazne

O navodnoj Petračevoj tužbi Ustavnom sudu zbog onemogućavanja liječenja Došen ne zna ništa, a "tu bi informaciju trebao znati kao njegov opunomoćenik". No, da mu liječenje nije odobreno, vjerojatno bi se, kaže, razmatrala i ta mogućnost. Petrač je iz Bjelovara dva puta tražio prekid kazne zbog liječenja, čak i zbog potrebe za operativnim zahvatom, no molbe mu je predsjednica suda u Bjelovaru odbijala jer mu se zdravstveno stanje nije znatno pogoršalo. To je Petračeva odvjetnika ogorčilo. – Ispada da je predsjednica suda najveća doktorica, a čak je i zatvorska bolnica potvrdila da ne može osigurati odgovarajuće liječenje što je inače jedan od glavnih razloga da se odobri prekid kazne – kaže odvjetnik. Iako je nakon šest mjeseci uvjeravanja "izborio pobjedu" i liječenje, Petrač ponovno traži prekid kazne, sada od varaždinskog suda, navodeći da mu je odobrena stacionarna rehabilitacija. Nada se pozitivnom odgovoru što bi uštedjelo i koju kunu u državnom proračunu.

Komentara 41

DA
damirtankovic
21:54 27.08.2010.

Pa kaj ga nisu otfurali u Krapinske? Tam je idiot doma, mogel bi biti u kućnom pritvoru. Mogli su kupiti par sto metri lanca i od hiže do toplica ga puštati na lajni!

VO
VolimZagreb
20:57 27.08.2010.

Moj otac penzioner ne može u toplice makar je invalid 60%.... JBMTI vlast koja to dopušta

DU
Deleted user
18:22 28.08.2010.

njemu treba kičmu polomit a ne lječit il se neko boji da nebi propjevo pa ga malo stimulira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije