Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tom Daschle povukao kandidaturu na mjesto ministra zdravstva SAD-a

03.02.2009.
u 19:30

Tom Daschle povukao je svoju kandidaturu na mjesto ministra zdravstva i socijalne skrbi SAD-a, nakon što se suočio sa sve oštrijim kritikama zbog izbjegavanja plaćanja više od 130.000 američkih dolara poreza. Barack Obama, predsjednik SAD-a, prihvatio je Daschleovo povlačenje iako ga je jučer podržao u kandidaturi.

Opravdavajući Daschlea Obama je izjavio:
- Tom je pogriješio. Neće mu se to oprostiti, neću mu ni ja oprostiti. No, ta pogreška i ova odluka ne mogu umanjiti Tomov doprinos ovoj zemlji.
Obama se nadao da će Daschle iskoristiti svoje stručno znanje kako bi zdravstveni sustav u Americi postao pristupačniji građanima, te kako bi si ga Amerikanci lakše mogli priuštiti.

- Ako sam išta naučio u 30 godina neprestanih izazova našeg sustava, onda je to da će ovaj položaj zahtijevati vođu kojem će u potpunosti vjerovati američki Kongres i američki narod. U ovom trenutku ja nisam taj vođa, - rekao je Daschle.

Također danas Obama je imenovao republikanskog senatora Judda Gregga za ministra trgovine. Ako Senat potvrdi njegovo imenovanje, Gregg će postati treći republikanski ministar u nekoj demokratskoj vladi. (NaM)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije