Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mohammed Hassan Al-Jefairi

Tko je katarski šeik koji je kritizirao Knoll? Autor je 68 knjiga, izumitelj robota za gluhonijemu djecu...

Ivana Knoll Mohammed Hassan Al-Jefairi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Screenshot/YouTube
1/4
08.12.2022.
u 11:16

On je osnivač zaklade Abilitx koja se bavi problemima osoba s invaliditetom te koja je razvila robota koji pomaže u učenju gluhonijemim osobama i Deafpediju, najveću bazu podataka o znakovnom jeziku.

Naša navijačica Ivana Knoll gostovala je u emisiji poznatog britanskog voditelja Piersa Morgana u kojoj je pričala o svom odijevanju, koje je često nazivano neprikladnim s obzirom na katarsku kulturu. Njezino odijevanje ne odobrava ni katarski šeik i poduzetnik Mohammed Hassan Al-Jefairi koji je, također, bio u emisiji. On je, naime, autor 68 knjiga te se posljednjih deset godina bavi se mentorstvom biznismena. Uz to, izumio je interaktivnog robota koji pomaže gluhonijemoj djeci.

Mohammed Hassan Al-Jefairi, koje skraćeno zovu i MJ, kolumnist je u listu Al-Arab, osnivač Radio Programa Zaklade Katar i voditelj emisije The Expert na Qatar TV-u. Ima i YouTube kanal koji nudi video tečajeve o poduzetništvu. Njegove su knjige besplatno dostupne za preuzimanje na nekoliko svjetskih jezika, a uglavnom se bave govorništvom i poduzetništvom, navode 24sata.

On je osnivač zaklade Abilitx koja se bavi problemima osoba s invaliditetom te koja je razvila robota koji pomaže u učenju gluhonijemim osobama i Deafpediju, najveću bazu podataka o znakovnom jeziku.

Robot See-Do pomaže gluhonijemoj djeci da nauče znakovni jezik kroz igru i zabavu. Robot komunicira s djecom pomoću artikulirane robotske ruke koja može komunicirati znakovima na svim jezicima, zajedno s ugrađenim videozaslonom koji može prikazati vizualne igre i sadržaj. Mohammed Hassan Al-Jefairi nedavno je pokrenuo i platformu creativityqatar.com koja služi kao inkubator za mlade znanstvenike i inovatore.

Komentara 13

Avatar krcedolac
krcedolac
11:37 08.12.2022.

Još svega jedan korak do porno zvijezde.

Avatar zpAgram
zpAgram
11:29 08.12.2022.

Žalosno da ovakva gola drapačoza "predstavlja" Hrvatsku

Avatar MK3
MK3
11:27 08.12.2022.

...a ko je ona?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije