Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do četvrtka

Novi val oštre zime stiže mjesec dana prije njezina kraja

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
18.02.2018.
u 18:12

Stvaranje novog debljeg snježnog pokrivača očekuje se ponajprije u gorju, ali malo snijega može pasti i duž obale

Pretežno oblačno, povremeno uz susnježicu i snijeg, pa se mjestimice u kopnenim područjima, ponajprije u gorju, može očekivati stvaranje novog debljeg snježnog pokrivača, prognoziraju do četvrtka prognostičari Hrvatskog državnog meteorološkog zavoda.

Stiže nam, dakle, novi val prave zime, nešto više od mjesec dana prije njezina kalendarskog završetka. Iako će se dnevne temperature, kažu, vrtjeti oko nule, povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar stvarat će dojam veće hladnoće, ali daleko je to još od u medijima pompozno najavljivanih polarnih hladnoća. Na Jadranu će, pak, prevladavati oblačno uz povremenu kišu, u srijedu i četvrtak ponegdje i obilniju. Malo snijega može pasti duž obale sjevernog Jadrana te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Puhat će umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura, a u južnoj Dalmaciji u srijedu i četvrtak i jugo. Hoće li to biti sve od snijega za ovu zimu, meteorolozi se ne usuđuju prognozirati. No, ovaj će tjedan posve sigurno još podebljati snježni pokrivač koji je ostao iza zadnjeg snježnog vala.

Najviše je snijega jučer bilo na Zavižanu – 192 centimetra. Daleko iza Zavižana, ali i dalje s obiljem snijega – čak 80 centimetara – Delnice čekaju nove pahulje. Na Puntijarki je samo tri centimetra manje, dok 70 cm snijega bilježi Crni Lug u Nacionalnom parku Risnjak.

1/19

Komentara 11

OP
opančar
20:07 18.02.2018.

najnormalnije vrijeme za ovo doba god, neznam čemu toliko čuđenje

Avatar bodavica
bodavica
21:25 18.02.2018.

bolesnici zovu zimu a kad stisne onda počne plakanje kako je hladno-luđe nacije od naše u galaksiji nema

MA
maki
22:13 18.02.2018.

Ajmo se cuditi snijegu u zimi.Pravi se nepotreban senzacijolizam.Prije je u Lici bilo snijega od studenog do svibnja,a danas malo padne pa odmah frka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije