Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATRAŽIO POVEĆANJE OVLASTI

Škoro u Rijeci: Tuđman je bio vođa, a sve poslije njega bili su poslovođe

Predizborni skup Miroslava Škore u kongresnoj dvorani Hotela Neboder u Rijeci
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/10
15.12.2019.
u 15:11

Rekao je kako u zadnjih šest mjeseci nema toga što nisu 'nalajali' o njemu i njegovoj obitelji.

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro poručio je u nedjelju na predizbornom skupu u Rijeci  kako je on neovisan i nitko ga ne može kupiti, zatražio je povećanje predsjedničkih ovlasti te je ustvrdio kako je Franjo Tuđman imao velike ovlasti i dobro radio svoj posao "jer je bio vođa, a sve poslije njega bile su poslovođe".

- Predsjednik mora biti, a ja to nudim, jedan od nas i mora imati vjerodostojnost, čiste ruke, toplo srce, hladnu glavu, slušati, voljeti i zastupati svoj narod, ali i odstupiti ako mu narod kaže da više nije dobrodošao - kazao je Škoro.

Rekao je kako u zadnjih šest mjeseci nema toga što nisu 'nalajali' o njemu i njegovoj obitelji.

- Najgore je bilo to što su dirnuli u moju suprugu, ja sam im to oprostio, ali im nikada neću zaboraviti - kazao je Škoro navodeći da mu je supruga iz Kostrene, podrijetlom iz Hreljina, iseljeničko dijete.

Rekao je da je sve to zbog toga što je neovisan i ne mogu ga kupiti. Sanja, kaže, drugačiju Hrvatsku, a "sazrijelo je vrijeme da kradljivci našeg pokradenih 20 godina otiđu s političke scene".

Naveo je i da je samo iz Rijeke otišlo 14 tisuća ljudi, da Primorsko-goranska županija spada u županije koja imaju najveću stopu iseljenika, a iz Hrvatske odlaze cijele obitelji.

Svugdje u svijetu se, ističe, cijene vrijedne hrvatske ruke i pamet, ali kod nas ne mogu uspjeti jer to ne dopuša naš korumpirani sustav, nezaustavljivo smo u padu u EU, iza nas je samo Bugarska, a pri tome mi padamo dok oni rastu.

Kazao je i da je tvrtka Đuro Đaković nekada zapošljavala preko 20 tisuća ljudi, sada tisuću te da zadnji posao od 200 milijuna nije otišao u tu hrvatsku tvornicu, nego u Izrael, jer smo preskupi, pa, kaže, razvijamo izraelsko gospodarstvo. Tako se ne postupa pažnjom dobrog gospodara, naglasio je.

Na Galebu obnoviti i sobu za žrtve komunističkog režima

Škoro ističe da novca ima, ali da su krivo raspoređeni. Ima, kaže, novca da se obnovi brod Galeb s 56 milijuna kuna, ali da Rijeka poplavi od malo jače kiše za to nema novca.

- Ima novca za brod čovjeka koji je vodio jedan totalitarstički sustav, a nadam se da će u na tom brodu obnoviti i jednu sobu za žrtve komunističkog režima - rekao je.

Škoro smatra da treba razriješti situaciju sa susjedima, među ostalim da moramo doći u posjed arhiva u Srbiji, razriješiti pitanje logora u Srbiji, nestalih.

Traži povećanje predsjedničkih ovlasti, jer, kaže, narod to želi, a sa sadašnjim ovlastima se ne može napraviti ništa.

- Tražim pravo da predsjednik može bez suglasnosti premijera raspisati referendum, tražim pravo suspenzivnog veta, da mogu reći da zakon nije dobar, da ga trebamo poslati na Ustavni sud. Tražim i da predsjednik ima pravo sazvati sjednicu Vlade i da ima pravo njome predsjedati - kazao je.

- Pokojni predsjednik Tuđman je imao velike ovlasti i mislim da je dobro radio svoj posao, jer je bio vođa, ovo sve dugo poslije su bile poslovođe, a neki čak imaju nešto lijepo reći o meni. Hvala im, ja za njih nikad nisam glasovao - rekao je Škoro.

S Vladom želi razgovarati i o migrantskoj krizi te kaže da nije protiv pomoći jer među njima ima i političkih migranata, no i dodaje da je najviše migranata ekonomske prirode. Ocijenio je kako svatko tko se hvali da je propustio preko Hrvatske milijun ljudi, a ne zna kako se zovu i tko su, ne zna ništa o zakonima.

- Mi se kao nećemo braniti, ograđivati, pa ne moramo proglastiti ni gospodarski pojas, jer je to europsko more. Nije, to je hrvatsko more i mora biti proglašen gospodarski pojas - rekao je i naglasio da je za to da svi kapaciteti koji to mogu brane hrvatsku granicu, pa makar to trebala raditi i vojska.

Rekao je da moramo pokrenuti gospodarstvo, a da je za to važno ulagati u obrazovanje. Smatra da nema ozbiljne strategije, jer se čini da je u reformi školstva najvažnija stvar nabavka tableta.

Komentara 38

DU
Deleted user
15:33 15.12.2019.

Škoro je spomenu sve što nas tišti!Sve što boli svakog od nas koji iole osjeća ovu zemlju! Nezaposlenost,korupciju,ilegalne migracije,"kancelarski" sustav,isključivi gospodarski pojas,rashodovnu stranu proračuna,predsjedničke ovlasti,odnos s susjedima,odnos prema titoističkom režimu,iseljavanje,rastakanje hrvatskih strateški industrijskih grana,nebrigu za Oružane snage itd. Imamo priliku podržati čovjeka koji ne pripada jednom od dvaju krila komunističke parije koja i dalje kroz HDZ-e i SDP-e vedri i oblači Hrvatskom. Imamo konačno priliku vratiti Hrvatsku u ruke nama, kojima i pripada - hrvatskom narodu. Zato svi na izbore i podržimo Miroslava Škoru!

VI
Vik
16:20 15.12.2019.

Zlatno sunce Dalmacije to je nas Skoro

VI
Vik
16:21 15.12.2019.

Volim more volim kamen i nasega Skoru sve za Skoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije