Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPLEO PO PREMIJERU

Škoro opet prozvao Plenkovića: 'Kad su me nazvali četničkim zetom niste osudili govor mržnje'

Rijeka: Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održao konferenciju na Korzu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
18.10.2020.
u 09:54

- Ako sam ja desničar jer mi ne pada na pamet koalirati sa strankom ratnog zločinca Hadžića osuđenog na međunarodnom sudu u Haagu, vjerujte mi, ponosim se time kao nikad dosad, napisao je.

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro odgovorio je Andreju Plenkoviću nakon što je premijer jučer naveo da je cilj utvrditi što se dogodilo na Markovu trgu. Premijer Plenković je rekao i da se mora vidjeti postoji li u hrvatskom društvu još takvih potencijalnih počinitelja, te da se se napravi, kako je rekao, „sanitarni kordon” prema političkim strankama koje odobravaju ili nalaze razumijevanje za ovakve zločine. 

Objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

"Evo me u selektivnoj samoizolaciji, pa imam vremena, i ne mogu, u svijetlu lukavog prebacivanja fokusa javnosti s kriminala i korupcije na famozni govor mržnje i popratna uhićenja, ne primjetiti da imam ponešto i reći na tu temu.

Kaže Andrej Plenković da će se boriti protiv radikalizacije društva i govora mržnje, te napraviti „sanitarni kordon“ prema Domovinskim pokretu, Mostu i drugima. Posebice kad su manjine u pitanju. Recite, poštovani premijeru, a kad je Vaš koalicijski partner plasirao u Novostima vijest da je moja Kim Ann Srpkinja koja je navodno pisala za četničke novine, a članovi HDZ-a bili zaposleni od izbornih stožera da je u komentarima na mrežnim platformama nazivaju četnikušom, i mene četničkim zetom, jeste li Vam tada palo na pamet osudili govor mržnje i pozive na linč? Mogli ste to napraviti i u vrijeme predsjedničke kampanje kad su se Vaše "loše sluge lošeg gospodara" obrušile na moju obitelj. Jeste li reagirali na naslovnicu Novosti s Tuđmanom kao dojiljom ili na prikaz mene kao virusa "Škorona" i na ruganje hrvatskoj himni?

Jeste li reagirali kad su me Vaši ministri i članovi HDZ-a javno osuđivali što sam se usudio staviti Lazara Grujića na listu DP-a zato jer je čelnik jedne stranke, a pri tome je i Srbin? Recite mi, kad se Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac nakon navijačkog incidenta u Zagrebu javno prijetio „nekima koji spavaju sa Srpkinjama“, jeste li ga osudili za to? Kad je Ivo Josipović nazvao Vašeg Milorada „etnobiznismenom“, jeste li ga tada osudili? Jeste li tada sukladno svojim europskim načelima štitili nacionalne manjine?

Što se tiče govora mržnje s ljevice, recite mi kako ste reagirali na Beljaka i Stazića koji su javno žalili što posao 1945. nije bolje odrađen i više ljudi ubijeno, ili na Mesića kad je za branitelje iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara izjavio da se ponašaju kao četnici u Vukovaru 1991. Zašto niste ragirali na instalaciju petokrake u Rijeci, pod kojom je rušen taj isti Vukovar, nego ste to i financirali?

Ako sam ja desničar jer mi ne pada na pamet koalirati sa strankom ratnog zločinca Hadžića osuđenog na međunarodnom sudu u Haagu, vjerujte mi, ponosim se time kao nikad dosad. To me čini većim štovateljem ljudskih prava i „Europejcem“ nego što ste Vi ikada bili. A Vas samo pukim političkim licemjerom i manipulatorom odvojenim od bilo kakve ljudskosti i osobne savjesti.

Što se tiče ovog sanitarnog kordona, HDZ je na ovim izborima dobio 300.000 glasova manje nego na prošlim. Očito Vam u ovom Vašem trenutku političke nestabilnosti nije jasno da je jedini sanitarni kordon na hrvatskoj političkoj sceni onaj kojim se birači polako ograđuju od Vas. Jedini kordon koji ste Vi uspješno izgradili jest policijski kordon oko zgrade svoje Vlade", napisao je Škoro.

Komentara 234

HT
Hrvsrpska_trgovacka_koalicija
10:19 18.10.2020.

Uzviseni europejac i briselski cmarolizac Plenkovic po drugi put koalira sa koljacima Hrvata te zajedno provode SANU 2 sa prijateljima Picoustim i Dodikom dok mu kolege vrte milijune na brojacima novca u mafijaskim klubovima.

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
10:20 18.10.2020.

Briselski namjesnik se polako ali sigurno gubi u svemu. Najveću cijenu platiti će RH. Neće on tako lako predati vlast dok se ne otvori nešto dobro u Briselu.

Avatar časnasestradanicasanader
časnasestradanicasanader
10:03 18.10.2020.

nek si im rekao škoro.za tebe nikad nisam glasao ali ovo je živa istina.kad je ovaj javni klozet od novina koje drži štajerska biskupija a koje uređuje pop trolj pustio stotine komentara u kojima te se naziva komunjaromi ,,suradnikom tajnih službi(bogu hvala pa su budo lončar i davor božinović čitav život bili progonjeni) ni riječ.čak je boris ristić objavio tvoje slike u jna odori i članak pun konstrukcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije