Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska Unija

Šefica diplomacije EU C. Ashton želi imati svoj službeni avion

Ashton Small.jpg
European Commission
09.03.2010.
u 09:16

- Catherine Ashton je u istoj ligi kao i američka državna tajnica Hillary Clinton ili šef ruske diplomacije Sergej Lavrov. Njezin zrakoplov ne bi bio luksuz, nego pitanje opstanka, tvrdi neimenovni diplomat.

Šefica diplomacije EU Catherine Ashton  traži da joj se dodijeli službeni zrakoplov kako bi kvalitetnije mogla obavljati svoj posao, objavio je londonski The Times. 
 
Tijekom proteklog tjedna, Catherine Ashton je na Haiti otputovala avionom španjolske vlade, a u Španjolsku je stigla francuskim zrakoplovom.

Neimenovani španjolski diplomat rekao je da bi visoka povjerenica za vanjske poslove trebala dobiti vlastiti avion, što je luksuz koji je uskraćen čak i Europskoj komisiji.

- Catherine Ashton je u istoj ligi kao i američka državna tajnica Hillary Clinton ili šef ruske diplomacije Sergej Lavrov. Njen zrakoplov ne bi bio luksuz, nego pitanje opstanka, rekao je neimenovani diplomat.

The Times piše kako je ideja o posebnom zrakoplovu za šeficu diplomacije EU izrečena nakon što su Catherine Ashton kritizirali zbog nedolaska na sastanak u Španjolsku, na koji nije stigla jer je bila na inauguraciji ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča. Prema proračunu londonskog dnevnika, Catherine Ashton bi godišnje na službenim putovanjima mogla prijeći oko 500.000 kilometara.

Komentara 5

BL
Blender
09:43 09.03.2010.

Bicikla ne dolazi u obzir, ja imam dva ali mislim da to nece pomoci.

RU
Rumba
10:05 09.03.2010.

Treba njoj raketa i one way ticket ...

OB
-obrisani-
10:58 09.03.2010.

Bože kako \"beautiful woman\"? samo da mi san ne dođe, mogao bi se niz stube smandrljati bježeći?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije