Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAČELNIK RUGVICE

SDP traži razrješenje Mate Čička: 'Narušava ugled županije'

13.10.2020.
u 17:24

Razrješenje je zatraženo zbog sumnje u zloporabu položaja i umiješanost u aferu Janaf

SDP Zagrebačke županije zatražio je u utorak razrješenje načelnika Rugvice Mate Čička (HDZ) s dužnosti predsjednika Skupštine Zagrebačke županije zbog sumnje u zloporabu položaja i umiješanost u aferu Janaf.

Razrješenje je zatraženo zbog sumnje u zloporabu položaja i umiješanost u aferu Janaf, to jest zbog Čičkove poslovne suradnje s tvrtkom Elektrocentar Petek i s uhićenim bivšim predsjednikom HDZ-a Zagrebačke županije Draženom Barišićem, izvijestili su iz SDP-a Zagrebačke županije.

Istaknuli su i da Čičak kao predsjednik Skupštine Zagrebačke županije "nečasnim aktivnostima oko nelegaliziranog zemljišta svoje kuće u Rugvici i dizanja kredita za kuću na Hvaru nipošto ne može nikome biti primjer te narušava ugled Zagrebačke županije koju predstavlja s tako visoke pozicije".

>> VIDEO Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

Upozorili su, međutim, da rasprave i glasovanja o razrješenju Mate Čička nije bilo jer je župan Stjepan Kožić spriječio da ta točka dođe na dnevni red sjednice. Na taj je način župan Kožić, ustvrdili su, "uz pomoć svojih vijećnika izravno zaštitio svojega koalicijskog partnera Matu Čička, s kojim je prije dvije godine i napravio prevrat u skupštini Zagrebačke županije".

Također su ustvrdili kako župan Kožić "i dalje šuti na činjenicu da je predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Mate Čičak lagao o zemljištima i nekretninama i da ga prate brojne afere".

"Župan Kožić i dalje drži leđa Mati Čičku, s kojim je suradnja počela kad je izigrao županijski SDP, koji ga je podržao na izborima i preslagivao Županijsku skupštinu. Ako županu ne smeta što takvo ponašanje šteti ugledu naše županije, nama smeta da županija postaje slučaj i zato smo zatražili razrješenje Mate Čička s mjesta predsjednika Skupštine“, rekao je predsjednik županijskoga SDP-a Mihael Zmajlović.

Čičak i Kožić osovina su vlasti u Zagrebačkoj županiji i obojica su ove godine napravili niz problematičnih poteza - od dizanja rekordnog kredita do fijaska s fondom pomoći pogođenima koronakrizom i sumnjivih smjenjivanja pročelnika, što je trenutačno predmet istražnih postupaka, stoji u priopćenju SDP-a.

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Cornelius
Cornelius
17:36 13.10.2020.

Da mi je doživjeti jedan dan u životu bez komunističkih blebetanja...

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
17:58 13.10.2020.

SDP traži razrješenje Mate Čička: 'Narušava ugled županije jer se ponaša kao prava rvatina'

DU
Deleted user
20:45 13.10.2020.

Zašto se ne vrati u svoju domovinu i tamo razvije sve svoje kapacitete. To što je netko iste vjere kao i moji sunarodnjaci ne znači da ste Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije