Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBACIO PROZIVKE

Čičak: Ne živim u nelegaliziranoj kući, a Rugvica nije sklopila milijunski posao sa Petekovom tvrtkom

Dalibor Urukalovic/PIXSELL
05.10.2020.
u 12:41

"Razlog tomu je što sam ušao u Sabor, netko me na taj način želi diskreditirati", kazao je zastupnik koji je tu dužnost obnašao i u prošlom saborskom sazivu

Saborski zastupnik Mato Čičak (HDZ) odbacio je u ponedjeljak prozivke kako je općina Rugvica, čiji je načelnik, unatrag dvije godine sklopila milijunski posao sa tvrtkom Elektrocentar Petek te kako živi u kući koja nije legalizirana.

Za projekt energetske učinkovitosti, općina Rugvica potpisala je ugovor s nositeljem projekta, tvrtkom Elos iz Solina koja je dobila 95,45 posto posla, dok je tvrtka Elektrocentar Petek, koja je bila u zajednici ponuditelja, dobila 4,55 posto udjela u poslu, rekao je Čičak Hini.

Izraženo u novcima, tvrtka Elos dobila je posao vrijedan 7,3 milijuna kuna, a Elektrocentar Petek 350 tisuća kuna, oni su radili samo demontažu postojećih i montažu novih rasvjetnih tijela, kazao je Čičak. Ta tvrtka, navodi, ni prije ni kasnije nije ništa radila u općini Rugvica.

Čičak se osvrnuo i na navode da u službenom dokumentu njegove općine stoji da je odluka o odabiru tvrtke Elos i ECP donesena u siječnju 2018., a da je natječaj raspisan u rujnu iste godine.

To je pogrešno napisan datum, iz ostale dokumentacije jasno se vidi da je natječaj bio raspisan u jesen 2018, a ugovor o odabiru potpisan 2019., rekao je Čičak.

Ne živim u kući koja nije legalizirana

Odbacio je i prozivke jednog portala da živi u kući koja nije legalizirana.

„Moja kuća je i prije i kasnije bila legalna, odbacujem tezu da je bila nelegalna, imam oba dokumenta, rješenje o uvjetima građenja i kompletnu legalizaciju koja to dokazuje“, izjavio je.

Objasnio je kako njegova kuća ima pravomoćnu građevinsku dozvolu iz 2009., da je trebala biti u većem obujmu, da je sagrađen bio samo 1. kat koji je uredio, pa odlučio da neće graditi 2. kat. Odustao sam i u lipnju podnio zahtjev za postupak legalizacije, platio sam kaznu na osnovu toga“, rekao je saborski zastupnik koji je u Sabor ušao kao zamjena za Dražena Barišića (HDZ) koji je osumnjičen i uhićen u aferi Janaf.

Niz prozivki i optužbi na svoj račun, Čičak povezuje s ponovnim ulaskom u Sabor. "Razlog tomu je što sam ušao u Sabor, netko me na taj način želi diskreditirati", kazao je zastupnik koji je tu dužnost obnašao i u prošlom saborskom sazivu.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:49 05.10.2020.

Čičak: Živim u nelegaliziranoj balkanskoj kući, a Rugvica nije sklopila milijunski posao sa Petekovom tvrtkom nego je balkanski domoljubni pokret sklopio ugovor sa hrvatskom avantgardom u liku 200.bogatih balkanskih familija.

FH
Fhlogistic
15:40 05.10.2020.

MirkoGrafičar1 moraš se učlaniti u hdz-Rugvica kad se vratiš iz Austrije 😜

DU
dufour
15:15 05.10.2020.

Baš će biti zanimljivo doznati zašto je Općina eliminirala dva bitno jeftinija ponuditelja, a da bi izabrali Peteka :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije