Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMANTIJ

Općina Rugvica o prenamjeni zemljišta: Prihvaćeni su zahtjevi svih vlasnika parcela, ne samo načelnikova oca

Mato Čičak
Patrik Maček/ PIXSELL
30.09.2020.
u 16:41

Proširenje građevinskog područja u Rugvici obuhvaća osim parcele Mate Čička i susjedne parcele (koje čine cjelinu), a osim toga postoji i pristup na prometnicu, kažu u Općini Rugvica

Općina Rugvica reagirala je na članak koji je objavio Telegram, a mi smo ga prenijeli, da je njihov načelnik Mato Čičak, koji je u Sabor ušao kao zamjena Draženu Barišiću, izmjenom prostornog plana koji je sam predložio pretvorio svoja i očeva zemljišta iz livada u građevinske parcele.

Demantij prenosimo u cijelosti:

"Prije svega moramo naglasiti da se za izradu novih Prostornih planova od strane Općine Rugvica angažiraju vanjski suradnici, točnije stručni izrađivač Plana urbanist, koji pregledava prikupljene zahtjeve obrađuje ih i odlučuje o zakonskim mogućnostima prenamijenje zemljišta. Nakon obrade svih zahtjeva urbanist prezentira članovima Odbora za prostorno planiranje i projektiranje, imenovanih od strane Općine, donesene odluke.

Inače, Odbor čine 7 članova odnosno Općinskih vijećnika iz svih političkih stranaka zastupljenih u Vijeću, što znači da su svi upoznati sa prikupljenim zahtjevima te onim prihvaćenim i odbijenim.

Nastavno na navode za čestice koje su u vlasništvu načelnikova oca u Hrušćici, Prostornim planom Općine Dugo Selo (Službeni glasnik Zagrebačke županije br. 3/2000), kada administrativno Općina Rugvica još nije ni postojala, čestica Jure Čička kč.br. 2597 u k.o. Hruščica je bila unutar građevinskog područja kao i susjedne cestice na kč.br. 2599 i 2594 k.o. Hruščica. Osnivanjem Općine Rugvica sukladno zahtjevima mještana sve čestice koje su u planu Općine Dugo Selo bile u građevinskom području i u Planu Općine Rugvica vraćene se u građevinsko područje. Tako su u 6. Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Rugvica te čestice vraćene u građevinsko područje. Osim toga, došlo je do proširenja građevinskog područja na slijedeći red parcela (nadovezuju se na gornje parcele) tako da su prihvaćeni zahtjevi svih vlasnika parcela, ne samo načelnikova oca Jure Čička.

Što se tiče parcela koje se nalaze u Otoku Svibovskom, nije postojalo zapreka da one ne uđu u građevinsko zemljište te imaju sve zakonske preduvijete za to, kao i sve ostale parcele. Za one koje nisu prihvaćene postoje brojni zakonski razlozi, kao na primjer blizina dalekovoda. Smatramo da ste upoznati s brojnim opasnostima koje mogu prouzročiti dalekovodi te da o tome nije potrebno diskutirati.

Što se tiče proširenja građevinskog područja u Rugvici ono obuhvaća osim parcele Mate Čička i susjedne parcele (koje čine cjelinu), a osim toga postoji i pristup na prometnicu. Radi se o cesticama kč.br. 931/2, 932 i 933/2 k.o. Rugvica."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije