Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinska kriza

Proruski pobunjenici zauzeli nekoliko vladinih položaja u Horlivki

ruski vojnici
Foto: arhivske fotografije
1/3
14.04.2014.
u 14:30

Britanski veleposlanik pri UN-u optužio je Rusiju za zastrašivanje i agresiju

Samo nekoliko sati po isteku ultimatuma o povlačenju kojega je Kijev postavio proruskim pobunjenicima na istoku zemlje, njihove paravojne postrojbe ne da se nisu povukle iz zauzetih vladinih zgrada, već su napali i zauzeli i nekoliko vladinih položaja u gradu Horlivka, na istoku zemlje. Naoružane postrojbe odjevene u uniforme bez oznaka pripadnosti zauzele su policijsku postaju, a policajce razoružale i izbacile na ulicu.

Istovremeno, privremeni ukrajinski predsjednik Turčinov najavio je kako se zemlja priprema za protuterorističku akciju kojom će na istoku zemlje ponovo biti uveden pravni poredak. Situacija je sve teža, a fitilj na ukrajinskom buretu baruta sve brže dogorjeva.

Sigurnosno vijeće UN-a održalo je hitnu sjednicu o rastućoj krizi u Ukrajini, nekoliko sati prije isteka roka u ponedjeljak ujutro koji je Kijev dao proruskim separatistima da se razoružaju, prenosi Telegraph.

Sjednica je sazvana na zahtjev Rusije, koja je plan Ukrajine za vojnu akciju protiv pobune nazvala kriminalnom. Britanski veleposlanik pri UN-u Mark Lyall Grant optužio je Rusiju pak za raspoređivanje desetke tisuća dobro opremljenih vojnika uz granicu s Ukrajinu, uz 25.000 koje je nedavno poslala na Krim.

- Satelitske snimke pokazuju da je u blizini granice s Ukrajinom između 35 i 40 tisuća ruskih vojnika opremljenih borbenim zrakoplovima, tenkovima, topništvom i jedinicama logističke potpore - rekao je Grant, optužujući Rusiju za agresiju i zastrašivanje.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova ranije je planiranu vojnu operaciju Ukrajina nazvalo kriminalnom naredbom te je poručilo da bi Zapad trebao staviti svoje saveznika u ukrajinskoj vladi pod kontrolu.

- Sada je na Zapadu odgovornost za sprečavanje građanskog rata u Ukrajini - poručila je ruska diplomacija.

>> Pokrećemo antiterorističku akciju protiv proruskih separatista!

Komentara 74

ST
stomugromova
09:18 14.04.2014.

Ukrajinci su odavno apsolvirali prvu narančastu revoluciju i imaju dosta iskustva.Pa nisu ludi da ratuju sa Rusima za račun CIA ,MMF i dužničkog ropstva,koje im oni obećavaju.Cionisti misle da će to moći kontrolirati preko svoje marionete Jatsenjuka u nemogućoj kooperacijuju sa Desnim Sektorom.Britanci su kao obično,kukavičje jaje, kadgod im se ukaže prilika,rade na razbijanju EU u suradnji sa Washingtonom.

ST
stomugromova
09:14 14.04.2014.

Javio se prvi .rothschildov potrčko iz VB.Licemjeri,koji su napravili masakre,genocide i pljačku na gotovo svim kontinetima,uvijek optužuju druge,a nema genocida da su se ispričali i ponudili odštetu za svoju sramnu ulogu u najvećimsvjetskim genocidima u zadnjih nekoliko stoljeća.

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
13:43 14.04.2014.

Zar je zabranjeno da Rusija gomila vojsku duž svoje granice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije