Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u Brijansku

Rusi: Riječ je o napadu terorista na naš teritorij; Oglasio se Kijev: To je provokacija

Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
02.03.2023.
u 12:24

U regiji Brijansk poduzimaju se mjere za uništavanje terorista, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov

Ruski mediji javili su ranije, pozivajući se na dužnosnike, da se ruske snage bore protiv ukrajinske saboterske skupine koja je ušla u Brijansk koji graniči s Ukrajinom. U regiji Brijansk poduzimaju se mjere za uništavanje terorista, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. "Riječ je o napadu terorista. Sada se poduzimaju mjere da se ti teroristi unište. I u međunarodnoj areni obraćali smo i obraćat ćemo pozornost i skretati pozornost svjetske zajednice na terorističke napade", rekao je Peskov, javlja RIA Novosti.

Peskov je naglasio da će sve informacije dolaziti od agencija za provođenje zakona. Dodao je da će detalji incidenta biti utvrđeni budućom istragom.  Kazao je da Vladimir Putin prima stalne izvještaje od čelnika FSB-a, ministra obrane, čelnika Nacionalne garde i guvernera regije Brijansk.

Prema guverneru Oleksandru Bogomazu, ukrajinski DRG ušao je ujutro na područje okruga Klimovsky. U selu Lyubechane diverzanti su pucali na automobil, usmrtivši lokalnog stanovnika, a desetogodišnje dijete je ranjeno, tvrde ruski mediji.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog rekao je da se u Brijansku radi o "namjernoj provokaciji" Rusije. Mykhailo Podolyak na Twitteru je napisao da Ruska Federacija "želi preplašiti svoj narod kako bi opravdala napad na drugu zemlju".

Sve je više spekulacija oko toga da je prijavljeni napad grupe ukrajinskih operativaca možda insceniran od Moskve kao dio neke vrste incidenta pod lažnom zastavom. Anton Barbašin, direktor uredništva internetskog časopisa Riddle Russia, jedan je od onih koji bacaju sumnju na izvještaje ruskih medija o Brjansku. Citira priču objavljenu u ruskim medijima posljednjih dana za koju sugerira da je zapravo predvidjela ukrajinski upad u regiju.

Opisujući incident kao "vrlo sumnjiv razvoj događaja", on sugerira da to ukazuje da bi ga Vladimir Putin mogao iskoristiti kao opravdanje za neki oblik eskalacijskih mjera u ratu.

Ključne riječi

Komentara 2

BR
Brankko
02:22 03.03.2023.

Pažljivije s imenima -- kada se preuzimaju "engleska" imena za ukrajinske i ruske (itd.) gradove itd., treba znati prenositi to na hrvatski. -- Ne postoji nikakav "Brijansk" (dva sloga), to se zove Brjansk. To me podsjeća na to kako nekii poljskoga književnika Sienkiewicza zovu "Si-jen-ki-je-vič" (pet slogova), a on je za nas Sjen-kje-vič (tri sloga).

DU
Deleted user
13:10 02.03.2023.

Tko zna...... A zašto ne? Neka osjete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije