Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vranić poručila:

Radite za privatne interese, ovo je zakon Stjepana Basara

'01.12.2012., Karlovac -Predstavljeni SDP-ovi kandidati za zupana karlovacke zupanije i gradonacelnike i nacelnike Karlovca i ostalih gradova i opcina. Biserka Vranic kandidatkinja za gradonacelnicu O
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
12.07.2013.
u 12:12

Komunalni doprinos za objekte u legalizaciji smanjen je za 80 posto, protiv samo Biserka Vranić i Mirjana Marković iz SDP-a

Novoj odluci o komunalnom doprinosu nije cilj pomoći građanima, niti najsiromašnijima koji žele legalizirati svoje građevina. Ona je pripremljena kako bi se vodila briga o privatnim interesima ili konkrentnije o interesima predsjednika Vijeća. Ovo je zakon Stjepana Basara – dio je oštih reakcije Biserke Vranić na prvoj radnoj sjednici ozaljskog Gradskog vijeća.

 Bivša gradonačelnica sasula je paljbu prema odluci koja propisuje umanjenje komunalne naknade za objekte u procesu legalizacije za čak 80 posto. Tvrdi kako Basar, suvlasnik tvrtke Aquestil, ima najviše kvadrata za legalizaciju u Ozlju, te da ima najviše interesa provesti odluku.

No, nakon optužbi Basar je odlučio uopće ne komentirati napad, a nije dozvolio ni da se rasprava o smanjenju doprinosa pretvori u raspravu o njegovoj tvrtki. Mirjana Marković (SDP) zatražila je objašnjenje može li se odluka primjeniti i retroaktivno kako bi obuhvatila i one koji su već platiti doprinose.

 – Cilj zakona je konačno srediti stanje na terenu. Država je jasno dala do znanja kako će omogućiti znatno lakše uvjete, pa se pitam možemo li mi biti toliko bahati da ih ne slijedimo. Ljude smo nagovarali da prijave nekretnine i obećali im pomoći u smanjenju troškova. Naravno da možemo razgovarati i o pravičnosti. Pa tako pitam: ako su svi ti objekti nelegalni, zašto im je onda godinama naplaćivana komunalna naknada – odgovorlila je nova gradonačelnica Gordana Lipšinić.

 Na kraju je odluka prihvaćena, a protiv nje su bile samo B. Vranić i M. Marković. Sjednicu su obilježili i istupi Ivice Benkovića koji je na konkretnim primjerima pokazao kako će, odlučujući svojom glavom, ustrajno biti za interes Ozlja, bez obzira predlaže li odluku vlast ili oporba.

 –Nemojte se bojati da će, kad nekog od vas nema na sjednici, pasti odluka jer ću ja biti protiv nje. Ne želim se na takav način igrati demokracije – obratio se vladajućima Benković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije