Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJSKI REKORD

Više od 1200 novozaraženih u jednom danu, čak 613 u Beču

Austrija
/XINHUA/PIXSELL
08.10.2020.
u 13:33

Trenutačno u Austriji od koronavirusa aktivno boluje 9930 osoba, od kojih je 506 na bolničkom liječenju, uključujući 107 na intenzivnoj njezi, što je sedam osoba više nego jučer

U Austriji broj novozaraženih, umjesto da iz dana u dan pada i kreće se silaznom putanjom kako se to priželjkuje i kako je to najavljivao za polovicu listopada ministar zdravlja Rudolf Anschober, on strmoglavo raste i u četvrtak je dosegao „apsolutno negativan rekord rekorda“, izvještavaju austrijski mediji.

Čak je 1209 novozaraženih koronavirusom u protekla 24 sata, od kojih je čak 613 u Beču. Pritom treba istaknuti da je svakim danom sve više preminulih. S utorka na srijedu bilo je osmero, a od jučer do danas još osmero, pa se tako ukupan broj smrtnih slučajeva od koronavirusa od početka pandemije od kraja veljače do danas prijepodne popeo na 838, što je povećanje od jedan posto u jednom danu. Analitičari to gledaju drukčije, jer drukčije barataju s brojkama. Ali Austrijanci su prestrašeni jer osam po osam svakoga dana ipak je previše. Previše je svaki ljudski život kojeg odnese ovaj vraški opasan koronavirus, ne samo u Austriji nego diljem svijeta.

Trenutačno u Austriji od koronavirusa aktivno boluje 9930 osoba, od kojih je 506 na bolničkom liječenju, uključujući 107 na intenzivnoj njezi, što je sedam osoba više nego jučer.

Nakon Beča s rekordnih 613 novozaraženih u protekla 24 sata, koji očito još uvijek nije poduzeo sve što bi trebao da se zaustavi širenje zaraze, najviše je novih slučajeva zaraze u Donjoj Austriji (169), Gornjoj Austriji (149), Tirolu (95), Salzburgu (50), Štajerskoj (43), Vorarlbergu (41), Koruškoj (31) i Gradišću (18).

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, u Austriji je od početka pandemije do danas zabilježeno 52.057 oboljelih, 41.289 ozdravljenih i 1,756.856 testiranih na Covid-19, što je za 21.762 osobe više nego jučer u isto vrijeme.

VIDEO Vili Beroš komentirao je današnji rekord od 542 novooboljela od koronavirusa: “Skok novozaraženih je očekivan, u idućim danima očekuje se slično!”

Mediji izvještavaju kako je stopa otkrivanja izvora zaraze i kontakata zaraženih u porastu. Austrijska Agencija za zdravlje i sigurnost hrane AGES tvrdi da je u Beču razjašnjeno samo 17 posto izvora zaraze. Vijećnik Grada Beča za zdravstvo Peter Hacker to opovrgava i ističe kako je u prošlom tjednu ta stopa iznosila 61 posto. Ako i jest prošli tjedan, što je s drugim tjednima, što je s jučer i danas kada se je austrijska metropola probudila s 1029 odnosno 1209 novozaraženih, pitaju se mnogi Bečani.

Nema sumnje, Austrija i Beč pred velikim su jesenjim i zimskim izazovima, kao uostalom i europski i ostali kontinenti. A što se tiče zimskih izazova, posebice turizma, austrijski kancelar Sebastian Kurz sutra će se popodne sastati sa svojim njemačkim kolegom, bavarskim premijerom Markusom Söderom u Carinarnici Bad Reichenhall u blizini austrijsko-njemačkog graničnog prijelaza Walserberg kako bi razmotrili bilateralna pitanja vezana uz koronasituaciju. Bavarska je već neke dijelove Austrije stavila na „crvenu listu“, zbog velikog broja novozaraženih koronavirusom. Za sada, za Bavarce još nisu rizične samo u njihovoj blizini dvije austrijske pokrajine poznate po zimskom turizmu i privlačnim skijalištima: Salzburg i Gornja Austrija.

Kurz će, barem tako najavljuju u četvrtak mediji, pokušati ukazati svom bavarskom kolegi na negativne posljedice izdanih upozorenja s njemačke strane o (ne)putovanju u pojedina područja Austrije za austrijsko gospodarstvo, prvenstveno turizam. I s njime pokušati usuglasiti mjere za osobe iz pograničnog područja koje dnevno putuju na posao s austrijske na bavarsku stranu i obrnuto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije