Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Janko Belaj

Poznati fotograf organizira aukciju fotografija za pomoć stradalima u potresu

Foto: Janko Belaj
1/6
20.01.2021.
u 11:49

Aukcija traje do konca ponedjeljka 25. siječnja, početna cijena svake fotografije je 400 kuna

Poznati zagrebački fotograf Janko Belaj odlučio je svoje fotografije staviti na aukciju od čije će se prodaje prihod usmjeriti obitelji mlade buduće umjetnice iz Siska, maturantice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu koja je sa svojom obitelji morala iz stana koji je dobio crvenu oznaku, u kontejner. 

„Rado bih se zaputio pomoći stradalima u potresu no zdravstveno stanje mi nalaže da ne dajem nepotrebna posla hitnim službama. Rado bih i sam donirao, no poslovi samostalnog umjetnika u ovom korona-vremenu su sve samo ne darežljivi. I tako sam odlučio ponuditi Vama da kupnjom moje fotografije (pejzaži raznih krajolika Hrvatske) direktno pomognete jednoj obitelji iz Siska koja je nakon potresa morala iz stana koji je dobio crvenu oznaku, u kontejner.“ – objavio je Belaj na svojoj Facebook stranici.

Riječ je o obitelji mlade buduće umjetnice koja s mojom kćerkom ide u ŠPUD (Školu primijenjene umjetnosti i dizajna) u Zagrebu.

Sve fotografije, 20 crno-bijelih pejzaža, su ispisane na Hahnemühle Photo Rag papiru i umetnute u pasparte i podloge od beskiselinskog muzejskog kartona Moorman. Svi pasparti su formata 30x40 cm tako da ih možete staviti u lako dobavljive okvire, a same fotografije su formata između 22x32 i 24x24 cm. Uz svaku fotografiju dolazi osobni certifikat o unikatnosti djela (1/1) u navedenoj tehnici. 

Aukcija traje do konca ponedjeljka 25. siječnja, početna cijena svake fotografije je 400 kuna. Pobjednicima aukcije ću Belaj dostaviti broj računa obitelji. Isti je autor organizirao sličnu akciju 2014. godine nakon poplave u Gunji. Ukupno je bilo ponuđeno, i prodano, 12 crno-bijelih pejzaža te prikupljeno 10.860 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije