Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revizionizam srpskog povjesničara

Povjesničar Ante Nazor: Knjiga 'Krajina' nastavak je promocije velikosrpskih teza

18.02.2024.
u 09:30

Više je spornih teza u knjizi, prema jednoj ispada da Srbija nije imala teritorijalnih pretenzija prema Hrvatskoj. Nije točno da se autor ne upušta u interpretacije, on zanemaruje uzrok rata i pokušava izjednačiti krivnju za rat, smatra povjesničar Ante Nazor, jedan od najboljih istraživača i stručnjaka za Domovinski rat.

Komentara 18

Avatar horuk
horuk
11:35 18.02.2024.

Eto ga, istočni botovi odmah uskaču na ovu i slične teme. Članak se pojavi 2 sekunde kasnije desetak njihovih komentara.

Avatar Dalmatinac1911th_4
Dalmatinac1911th_4
11:40 19.02.2024.

Povjesničar Ante Nazor: Knjiga 'Krajina' nastavak je promocije velikosrpskih teza. Ma ozbiljno? LoL A mi kao nismo znali da su Srbi uvijek isti. Znamo se, nažalost. Njima je samo agresija, nasilje i primitivizam na pameti. Nikada se neće promijeniti.

PA
PavelHršak
14:10 18.02.2024.

Pogađalo to nekog "domoljubnog" ili "rodoljubnog" ili ne, hrvatsko-srpska prepucavanja pokazuju ubogost ta dva stoljećima politički drugorazredna naroda. Oba su bili dijelovi moćnih politički i vojno suprotstavljenih velesila od kojih su barem djelomično preuzeli civilizacijske tekovine. Po raspadu tih velikih imperija neki od malih naroda koji su ostvarili svoje države su pokazali, da ne znaju što bi s njima. Umjesto da grade svoju državnost upustili se u istjerivanje "pravde" u međusobnoj raspodjeli stanovništva i teritorija kojima nisu nikada vladali. Vrhunac takovih besmislica je bila srpska tvrdnja, da je Srbija tamo gdje se nalazi ijedan srpski grob. Hrvati, srećom, takav biser nisu izmislili, ali da nemaju svoje ne može se baš tvrditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije