Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIJAJU POLITIKU KREMLJA

Potez Ovsjanikove potaknuo kolege: Brojni novinari u Rusiji daju otkaze zbog rata u Ukrajini

Russian court slaps fine on woman after on-air TV protest
Foto: REUTERS TV/REUTERS
1/3
16.03.2022.
u 22:51

Nekim novinarima i voditeljima povezani s Putinom već su sankcionirani od Zapada, među kojima je i voditelj talk showa Vladimir Solovjov

Prosvjed ruske novinarke Marine Ovsjanikove pokrenuo je lavinu otkaza njenih kolega u medijskim kućama koje su pod jakom kontrolom Kremlja, javlja BBC

Podsjetimo, Ovsjanikova je usred središnjeg dnevnika televizije Channel One upala s antiratnim transparentom te objavila snimku na kojoj poziva na prekid rata u Ukrajini. Nakon 14-satnog ispitivanja, sud joj je izrekao kaznu od oko 2.000 kuna, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kasnije joj se zahvalio. 

Nekim novinarima i voditeljima povezani s Putinom već su sankcionirani od Zapada, među kojima je i voditelj talk showa Vladimir Solovjov, ali i Margarita Simonjan koja je kazala u jednom navratu da ''svatko tko se trenutno srami što je Rus, zapravo to nije nije''.

Osim Ovsjanikove, na televiziji Channel One je otkaz dala i reporterka Zhanna Agalakova. Još je dvoje reportera dalo je otkaz na televiziji NTV, od kojih je novinarka Lilia Gildejeva tamo radila od 2006. te novinar Vadim Glusker koji je na NTV-u radio gotovo 30 godina. 

Kružile su i priče kako je nekoliko novinara dalo otkaz i na televiziji VGTRK te Vestiju, no popularni voditelj Sergej Brilev demantirao je navode da je i on dao otkaz te objasnio da je bio na poslovnom putu. 

Na ruskom RT-u otkaz je dala glavna urednica Maria Baronova koja je ranije BBC-u kazala kako je Putin već odavno uništio reputaciju Rusije. Osim Baronove, na RT-u je od početka invazije dalo još troje novinara, mahom zaposleni kao korespodenti iz Europe. 

>> VIDEO Dok su milijuni gledali prekinula je program na ruskoj televiziji: "Provela sam dvije noći bez spavanja, ispitivanje je trajalo 14 sati"

 

Ključne riječi

Komentara 1

M3
Miške 3
05:58 17.03.2022.

Nemojte špotati one koji ne misle kao vi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije